Siirry suoraan sisältöön

Ympäristöterveys ja eläinten hyvinvointi

Koronavirustilanteesta johtuen Lahden ympäristöterveydessä jatketaan toimintaa huomioon ottaen valtakunnalliset ohjeet virustartuntojen ehkäisemiseksi. Tämän vuoksi ympäristöterveydessä työskennellään toistaiseksi etätyössä.

Päivystysnumerossa 03 733 4577 palvellaan normaalisti ma-pe klo 9.00 – 11.30, mutta Ympäristöterveydessä ei ole päivystysaikana asiakasvastaanottoa.

Ympäristöterveydenhuollon tavoitteena on varmistaa ihmisten ja eläinten elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus.
Juokseva koira.

Käsihygienian tehostaminen julkisissa tiloissa

Koronavirus tarttuu kosketus- ja pisaratartuntana, minkä vuoksi koronavirusinfektioiden ennaltaehkäisemiseksi käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Julkisiin tiloihin suositellaan THL:n tiedotteen mukaisesti lisäämään desinfiointipisteitä hygieniatoimien tehostamiseksi.

Ympäristöterveyden tehtävät

Ympäristöterveyden tehtäviin kuuluvat terveydensuojelun, elintarvikkeiden, tupakkalain, ja eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonta sekä eläinlääkäripalvelut. Ympäristöterveys toimii lupa- ja valvontaviranomaisena sekä ohjaa ja neuvoo elinympäristöön liittyvien terveysriskien hallinnassa.

Tehtäviä ovat esimerkiksi tarkastukset, näytteenotto, ilmoitusten käsittely, lausunnot, neuvonta ja ohjaus sekä eläinlääkintähuolto. Hakemusten ja ilmoitusten käsittely sekä suuri osa ympäristöterveyden suorittamista tarkastuksista ovat maksullisia.

Valvontasuunnitelma ja taksat

Valvontatyötä kunnassa ohjaa lakisääteinen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. 

Maksutaksa on Yhdistymishallituksen hyväksymä maksutaulukko, jossa määrätään maksujen suuruudesta ja määräytymisperusteista.

Maaseutuelinkeinoviranomainen

Lahden maaseutuelinkeinoviranomaistehtävistä huolehtii Päijät-Hämeen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alue.​

Yhteystiedot


 

 

 

 

 

Seuraa meitä