Hyppää sisältöön

Alakoulun 6.-luokkalaisten ja heitä opettavan ja avustavan henkilöstön maskijakelu käynnissä

Maskien käyttö aloitetaan sitä mukaa kun maskit saadaan toimitettua kouluille, mahdollisuuksien mukaan maanantaista 18.1. alkaen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL päivitti 8.1.2020 maskisuositusta. Maskin käyttöä suositellaan jatkossa yli 12-vuotiaille. Suosituksen mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulee noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita. THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa.

Maskin käyttösuositus koskee nyt myös alakoulun 6.-luokkalaisia ja heitä opettavaa ja avustavaa henkilökuntaa. Maskien käyttö aloitetaan sitä mukaa kun maskit saadaan toimitettua kouluille, mahdollisuuksien mukaan maanantaista 18.1. alkaen.

Koulupäivän aikana käytettävät maskit oppilaat ja koulun henkilökunta saavat koulusta. Jokaiselle henkilölle on varattu neljä maskia päivää kohden. Maskien käyttöön perehdytään opettajan ohjauksessa.

Kasvomaskin käyttö koskee myös koulukuljetuksia ja koulumatkoja julkisessa liikenteessä. Näiden maskien hankkimisesta perheet huolehtivat itse.

Koulupäivän aikana toimitaan sisätiloissa ja ulkona. Ulkona ja ulkoliikuntatilanteissa maskin käyttö ratkaistaan koulussa tilanteen mukaisesti. Maskin käyttö ratkaistaan tapauskohtaisesti myös niissä opetusjärjestelyissä, joissa 6.-luokkalaisten kanssa samassa opetusryhmässä opiskelee alemman vuosiluokan oppilaita.

Kasvomaskin yleinen käyttösuositus koskee yli 12-vuotiaita.  Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan Lahden alueella Palvelutorin Lahti-Pisteessä sekä Nastolan alueella Toimintakeskus Tienhaarassa, Varikontie 9.  

Lisätiedot

Lahden kaupungin perusopetuspalvelut
opetuksen palvelupäällikkö Johanna Saastamoinen, p. 044 416 3159
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

THL:n ohje kasvomaskin käytöstä.

Lue Päijät-Hämeen uusista rajoituksista phhyky.fi -sivujen ajankohtaista.

Seuraa uutisointia kaupungin toimenpiteistä koronavirustilanteessa lahti.fi -verkkosivuilta. 

Lue Lahden perusopetuksen ohjeita lukuvuoden aloituksesta oppilaille, huoltajille, henkilöstölle