Hyppää sisältöön

Salppurin kisat aiheuttavat muutoksia niin liikenteessä kuin hiihtoladuillakin – Yleisöä pyydetään pysymään poissa latujen varsilta

Salpausselän kisat järjestetään 22. - 24. tammikuuta ja jo 96. kertaa, tänä vuonna koronapandemian vuoksi ilman yleisöä. Kisat näkyvät kattavasti Ylen kanavilla. Lahden Urheilukeskuksessa nähdään kolmen päivän ajan maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn huippujen välisiä kamppailuja.
Kuva Salpausselän kisoista

Salpausselän kisat järjestetään tänä vuonna koronapandemian vuoksi ilman yleisöä. Kilpailuorganisaation ja viranomaisten vahva toive on, että latujen varsille ei saavuta katsomaan kilpailuja.

– Viranomaissuositus on erittäin vahva. Televisioimme kisat ja ne näkyvät kattavasti Ylen kanavilla. Vetoamme nyt ihmisiin terveysturvallisuuden nimissä, että latujen varsille ei saavuta, sanoo kisojen tuottaja Kalle Lepistö.

Kisat vaikuttavat joidenkin latujen, tilojen ja katujen käyttöön sekä liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen lähialueella. Kisaliikenne on vilkkaimmillaan lauantaina 23.1.2021. Kisajärjestelyjä on suunniteltu niin, että ne aiheuttaisivat mahdollisimman vähän muutoksia normaaliin lahtelaiseen elämään.

URHEILUKESKUS

Urheilukeskuksen alue on varattu kisajärjestelyihin, rakentamiseen ja purkamiseen keskiviikkoon 27.1.2021 klo 8:aan asti. Koko kisa-alue stadionin ja kisalatujen osalta on ollut suljettuna nyt keskiviikkoaamusta alkaen kaikelta ulkopuoliselta liikenteeltä ja liikkujilta.

Urheilukeskuksen alueella Suurhalli ja Salpausselkähalli ovat käytettävissä normaalisti, koronarajoitusten mukaisesti, paitsi parkkipaikka on kisakäyttöön varattuna.

Kisavalmistelujen aikana laduilla liikkuu moottorikelkkoja, mönkijöitä ja latukoneita. Laduille laitetaan verkkoaitoja ja infokylttejä osoittamaan reittien käyttäjille kisa-alue sekä opastamaan alueella liikkuvia toimijoita. Opasteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältytään mahdollisilta vaaratilanteilta ja vahingoilta.

Kisa-alueen purkutyöt alkavat maanantaina 25.1. ja päättyvät pääosin keskiviikkoon 27.1. klo 8:aan mennessä. Myös purkutöiden aikana alueella liikkuvien on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä kisajärjestäjien opasteita ja ohjeita.

LADUT

Lumiolot ovat Lahdessa loistavat, ja kisojen aikanakin hiihtomahdollisuudet kaupunginosien eri latureiteillä ovat erinomaiset. Kuntoilijat pääsevät Tapanilan kuntoladuille hiihtämään Tapanilasta sekä Sykekadulta. Vanhan raviradan parkkipaikalta pääsee ensilumenladun kautta Tapanilan suuntaan koko kisaviikon ja myös kisaviikonlopun aikana. Latutietoa löytyy kaupungin liikuntapalvelujen verkkosivuilta.

KADUT JA PARKKIALUEET

Salpausselänkatu: 20.-26.1.2021 suljettu
Teivaankatu: 20.-26.1.2020 suljettu
Veikko Kankkosen raitti: 21.-24.1.2021 suljettu muuten, mutta kevyelle liikenteelle varataan väylä koko ajaksi
Satamaradanpolku: avoin normaalisti

KISAORGANISAATION KÄYTÖSSÄ OLEVAT PYSÄKÖINTIALUEET

Koirakentän parkkialue: 21.-24.1.2021
Suurhallin parkkipaikka: 21.-24.1.2021
Pikku-Vesijärven parkkipaikka: 21.-24.1.2021

TULOSSA

Salpausselän hiihtomaisemissa järjestetään Salpausselän kisojen jälkeen Continental Cup Lahti 6.-7.2.2021 sekä Nuorten MM-kisat FIS NORDIC JUNIOR AND U23 WORLD SKI CHAMPIONSHIPS 9. – 12.2.2021. Myös nämä kisajärjestelyt tulevat aiheuttamaan muutoksia Urheilukeskuksen alueella ja laduilla, mistä tiedotetaan myöhemmin, lupaa kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas. 

Lisätietoja

tuottaja Kalle Lepistö, Salpausselän kisat, 0500 496 691
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, 044 416 3629, Lahden kaupunki, Liikuntapalvelut