Hyppää sisältöön

Pippo

Havainnekartta Pippon yritysalueen suunnitelmista ja jo toteutuneista alueista

Lahden tavoitteena on tehdä Pippon (ent. Pippo-Kujalan) ja Lotilan alueesta kansallisesti houkutteleva ja monipuolinen yritysalue. Suunnittelualueeseen kuuluu myös Valtatie 12:n pohjoispuolelta Latomäen ja Kariston portin alueet.

Alueella toimii tällä hetkellä noin 170 yritystä ja siellä on yhteensä yli 2 000 työpaikkaa. Siellä toimii perinteisiä suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä kuten Hartwall, Posti, Salpakierto sekä tuoreimpana sijoittujana Viking Malt, joka on Pohjoismaiden suurin maltaiden valmistaja. Myös Fazer on tehnyt päätöksen sijoittua alueelle.

Alueen vahvuuksia ovat hyvä sijainti erinomaisella paikalla liikenteen solmukohdassa, monipuolinen tonttitarjonta ja mahdollisuus ekologisiin ratkaisuihin. Siellä ovat myös laadukkaat palvelut yritys- ja kuljetustoiminnoille, kuten raskaan kaluston varaosa- ja korjauspalvelu sekä katsastusasema, rekkapesu, lounasravintola ja kaasutankkausasema.

Lähivuosina tavoitteena on laajentaa yritysaluetta yli 100 hehtaarilla. Laajennus tarjoaa puitteet jopa 3000—4000 uuden työpaikan luomiselle.

Voit lukea lisää liiketoimintamahdollisuuksista Pippo ja Lahden alueella Lahti Business Regionin verkkosivuilta: Lahti Business Region – Pippo-Kujala

”Lahti, joka on jo ennestään Fazerille hyvin tärkeä paikkakunta, on vakuuttanut meidät kokonaisvaltaisella lähestymisellään, ja ehdolla oleva maa-alue on tarpeisiimme erittäin sopiva,”  Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum toteaa.

 

Fazer kertoi suunnittelevansa uutta makeistehdasta osana strategiansa toteuttamista. 

Tutustu alueen yritystontteihin

Lahden Kujalan logistiikkakeskus tarjoaa yhtenäisellä alueella konseptoidun palvelu- ja tilakokonaisuuden.
Pippon yritysalueen tontit

Kasaajankadun tontit ovat osa Kujalan logistiikka- ja työpaikka-aluetta. Katso Kasaajakadun tontit.

Kaikki Lahden yritystontit
Ilmakuva Pippon alueelta

Euroopan ympäristöpääkaupunkina Lahti haluaa tukea alueen yrityksiä omissa ympäristötavoitteissaan ja tarjoaa yrityksille esimerkiksi

  • Kaupungin ilmastokumppanuutta 
  • Vähähiilisen toimintaympäristön ja hiilineutraaleja energiaratkaisuja 
  • Kestävän kasvun yrityspalvelusetelin ympäristövastuullisten ratkaisujen kehittämiseen. 

Kysy lisää

Tutustu Lahteen sijoittumiseen ja Pippon yrityksille tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Lahti Business Region