Hyppää sisältöön

Eläinlääkäripalvelut

Päijät-Sote: Kunnallisissa eläinlääkäripalveluissa palataan normaaleihin työjärjestelyihin

Eläinlääkäripalveluiden tuottaminen ja eläinlääkärien tekemä valvontatyö ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä tehtäviä ruoka- ja elintarviketurvallisuuden sekä eläinten terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Päijät-Hämeen kunnallisessa eläinlääkäritoiminnassa rajoitettiin kiireetöntä toimintaa 17.3. alkaen kriittisten tehtävien turvaamiseksi. Eläinlääkinnän resurssit ohjattiin tuolloin tuotanto- ja seuraeläinten kiireellisen eläinlääkäriavun sekä tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon varmistamiseen. Kiireettömät tapaukset suositeltiin siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan.

Nyt kunnallisessa eläinlääkäritoiminnassa palataan normaalikäytäntöihin ja myös kiireettömiä potilaita voidaan jälleen hoitaa. Sekä vastaanotolla että tilakäynneillä noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Kontaktien määrä hoitotilanteissa pyritään pitämään edelleen mahdollisimman vähäisenä, siksi hoitotilanteessa voi olla vain yksi eläinlääkäriä avustava henkilö paikalla. Jos mahdollista, vastaanotoilla lemmikit hoidetaan ilman omistajaa. Hoitotilanteessa avustavan henkilön toivotaan edelleen käyttävän hengityssuojainta.

Lisätietoja:
Ympäristöterveyskeskus toimialajohtaja, Silja Mäkelä, p. 044 440 6551, silja.makela@phhyky.fi

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Ohjeita eläinlääkärikäyntiä varten:

  • Pidäthän turvaväliä 1-2 metriä muihin ihmisiin
  • Asioithan vastaanotollamme vain terveenä, jotta hoitohenkilökunta pystyy myös jatkossa turvaamaan lemmikkinne terveyden.
  • Jos sairastut, ilmoita asiasta mahdollisimman pian vastaanotolle ajanvarauksen muuttamiseksi. Sairastapauksen johdosta perutusta ajasta emme peri myöhäisen peruutuksen maksua.
  • Ovikelloa soitettuasi, odotathan ulko-ovella, että noudamme lemmikkisi sisälle tutkimusta varten.

Päivystysaikana palvelut ovat ennallaan

Suureläinpäivystys: p. 0600 39 2120
Pieneläinpäivystys: p. 0600 39 2121

Pahoittelemme vallitsevaa tilannetta ja kiitämme asiakkaitamme ymmärryksestä! Näillä toimintatavoilla pyrimme suojaamaan virkaeläinlääkäreitämme sairastumiselta, jotta elintarvike-, eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonta sekä eläinlääkintäpalvelut voidaan jatkossakin turvata.

Ilmoitamme mahdollisista muutoksista Facebook-sivuillamme ja Lahden kaupungin internet-sivuilla.

Kaupunki huolehtii eläinlääkintähuoltolain mukaisesti eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä alueellaan.

Pieneläinten hoito vastaanotolla

Pieneläimet hoidetaan pääsääntöisesti eläinlääkärivastaanotolla. Vastaanoton palveluita ovat mm. hammaskiven poisto, rokotukset, eutanasia, näytteenotto ja perusleikkaukset. Vastaanotolla on käytössä laitteet ultraääni-, veri- ja virtsanäytetutkimuksiin sekä inhalaatioanestesia. Vastaanottoaika on arkisin klo 9.00 – 16.00. Palvelut suoritetaan vain ajanvarauksella. Alle 24 h peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitetaan 30 euroa.

Päivystys virka-ajan ulkopuolella jatkuu entiseen tapaan (päivystys Lahdessa, Hollolassa tai Kärkölässä) ja päivystysnumerot säilyvät entisellään: suureläimet p. 0600 392 120 ja pieneläimet p. 0600 392 121.

Kotikäynnit

Kotikäyntejä pieneläimille tehdään vain ajanvarauksella erikseen sovittaessa. Kotikäynneillä voidaan hoitaa vain rajoitetusti toimenpiteitä, kuten eutanasia, rokotus ja pentutarkastus. Kotikäynneillä on vastaanottokäyntejä korkeammat käyntimaksut ja matkoista veloitetaan kilometrikorvaus. Kotikäyntejä pieneläimille voidaan tarjota lisäpalveluna vain muun potilastyön niin salliessa ja tästä johtuen kotikäyntejä ei välttämättä ole saatavilla kaikille päiville.

Suureläimet

Ajanvaraus tilakäynneille on puhelinaikana arkisin klo 8.00 – 9.00. Tilakäynteinä tehdään perustason sairaanhoitoa tuotantoeläimille ja hevosille sekä terveydenhuoltopalveluita tuotantoeläimille.

Yhteystiedot

  • Lahden kaupungin eläinlääkärin vastaanotto

    Käyntiosoite

    Juhonkatu 1, 15700 Lahti