Hyppää sisältöön

Eläinlääkäripalvelut

Kaupunki huolehtii eläinlääkintähuoltolain mukaisesti eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä alueellaan. Eläinlääkäripalveluiden tuottaminen ja eläinlääkärien tekemä valvontatyö ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä tehtäviä ruoka- ja elintarviketurvallisuuden sekä eläinten terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Kunnallisessa eläinlääkäritoiminnassa sekä vastaanotolla että tilakäynneillä noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Kontaktien määrä hoitotilanteissa pyritään pitämään edelleen mahdollisimman vähäisenä. Lemmikillä tulee olla mukanaan vain yksi saattaja eläinlääkärikäynnillä. Jos mahdollista, vastaanotoilla lemmikit hoidetaan ilman omistajaa. Hoitotilanteessa avustavan henkilön tulee käyttää hengityssuojainta.

Pahoittelemme vallitsevaa tilannetta ja kiitämme asiakkaitamme ymmärryksestä! Näillä toimintatavoilla pyrimme suojaamaan virkaeläinlääkäreitämme sairastumiselta, jotta elintarvike-, eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonta sekä eläinlääkintäpalvelut voidaan jatkossakin turvata. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista Facebook-sivuillamme ja Lahden kaupungin internet-sivuilla.

Pieneläimet hoidetaan eläinlääkärivastaanotolla. Vastaanoton palveluita ovat mm. rokotukset, eutanasia, näytteenotto ja perusleikkaukset. Vastaanotolla on käytössä laitteet ultraääni-, röntgen- ja virtsanäytetutkimuksiin sekä inhalaatioanestesia. Vastaanottoaika on arkisin klo 9.00 – 15.00. Palvelut suoritetaan vain ajanvarauksella. Alle 24 h peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitetaan 30 euroa.

Vastaanottokäynnillä:

  • Pidäthän turvaväliä 1-2 metriä muihin ihmisiin
  • Asioithan vastaanotollamme vain terveenä, jotta hoitohenkilökunta pystyy myös jatkossa turvaamaan lemmikkinne terveyden.
  • Jos sairastut, ilmoitathan asiasta mahdollisimman pian vastaanotolle ajanvarauksen muuttamiseksi. Sairastapauksen johdosta perutusta ajasta emme peri myöhäisen peruutuksen maksua.
  • Ovikelloa soitettuasi, odotathan ulko-ovella, että tulemme avaamaan.

Eläinlääkäripäivystys

Päivystys virka-ajan ulkopuolella Lahdessa, Hollolassa tai Orimattilassa.
Suureläinpäivystys: p. 0600 39 2120
Pieneläinpäivystys: p. 0600 39 2121

Kotikäynnit

Kotikäyntejä ei tehdä koronan vuoksi tällä hetkellä lainkaan.

Suureläimet

Ajanvaraus tilakäynneille on puhelinaikana arkisin klo 8.00 – 9.00. Tilakäynteinä tehdään perustason sairaanhoitoa tuotantoeläimille ja hevosille sekä terveydenhuoltopalveluita tuotantoeläimille.

Yhteystiedot

  • Lahden kaupungin eläinlääkärin vastaanotto

    Käyntiosoite

    Juhonkatu 1, 15700 Lahti