Hyppää sisältöön

Eläinlääkäripalvelut

Vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta kaupungineläinlääkärin pieneläinvastaanotolla pyritään järjestämään eläinlääkäripalvelut mahdollisimman normaalisti.

Ohjeita eläinlääkärikäyntiä varten:

  • Pidäthän turvaväliä 1-2 metriä muihin ihmisiin
  • Asioithan vastaanotollamme vain terveenä, jotta hoitohenkilökunta pystyy myös jatkossa turvaamaan lemmikkinne terveyden.
  • Jos sairastut, ilmoita asiasta mahdollisimman pian vastaanotolle ajanvarauksen muuttamiseksi. Sairastapauksen johdosta perutusta ajasta emme peri myöhäisen peruutuksen maksua.
  • Ovikelloa soitettuasi, odotathan ulko-ovella, että noudamme lemmikkisi sisälle tutkimusta varten.

Päivystysaikana palvelut ovat ennallaan

Suureläinpäivystys: p. 0600 39 2120
Pieneläinpäivystys: p. 0600 39 2121

Pahoittelemme vallitsevaa tilannetta ja kiitämme asiakkaitamme ymmärryksestä! Näillä toimintatavoilla pyrimme suojaamaan virkaeläinlääkäreitämme sairastumiselta, jotta elintarvike-, eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonta sekä eläinlääkintäpalvelut voidaan jatkossakin turvata.

Ilmoitamme mahdollisista muutoksista Facebook-sivuillamme ja Lahden kaupungin internet-sivuilla.

Kaupunki huolehtii eläinlääkintähuoltolain mukaisesti eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä alueellaan.

Pieneläinten hoito vastaanotolla

Pieneläimet hoidetaan pääsääntöisesti eläinlääkärivastaanotolla. Vastaanoton palveluita ovat mm. hammaskiven poisto, rokotukset, eutanasia, näytteenotto ja perusleikkaukset. Vastaanotolla on käytössä laitteet ultraääni-, veri- ja virtsanäytetutkimuksiin sekä inhalaatioanestesia. Vastaanottoaika on arkisin klo 9.00 – 16.00. Palvelut suoritetaan vain ajanvarauksella. Alle 24 h peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitetaan 30 euroa.

Päivystys virka-ajan ulkopuolella jatkuu entiseen tapaan (päivystys Lahdessa, Hollolassa tai Kärkölässä) ja päivystysnumerot säilyvät entisellään: suureläimet p. 0600 392 120 ja pieneläimet p. 0600 392 121.

Kotikäynnit

Kotikäyntejä pieneläimille tehdään vain ajanvarauksella erikseen sovittaessa. Kotikäynneillä voidaan hoitaa vain rajoitetusti toimenpiteitä, kuten eutanasia, rokotus ja pentutarkastus. Kotikäynneillä on vastaanottokäyntejä korkeammat käyntimaksut ja matkoista veloitetaan kilometrikorvaus. Kotikäyntejä pieneläimille voidaan tarjota lisäpalveluna vain muun potilastyön niin salliessa ja tästä johtuen kotikäyntejä ei välttämättä ole saatavilla kaikille päiville.

Suureläimet

Ajanvaraus tilakäynneille on puhelinaikana arkisin klo 8.00 – 9.00. Tilakäynteinä tehdään perustason sairaanhoitoa tuotantoeläimille ja hevosille sekä terveydenhuoltopalveluita tuotantoeläimille.

Yhteystiedot

  • Lahden kaupungin eläinlääkärin vastaanotto

    Käyntiosoite

    Juhonkatu 1, 15700 Lahti