Hyppää sisältöön

Navigaattoriongelmat

Saamme silloin tällöin palautetta siitä, että Google Maps tai muu navigaattoriohjelma ohjaa väärään paikkaan tai tieto on vanhentunutta.  Valitettavasti navigaattoreiden kartta-aineiston päivittäminen ei ole kunnan vaan palveluntarjoajan vastuulla. Navigaattoreissa on eri toimittajien aineistoja ja tiedot päivittyvät niihin eri tavoin. Navigaattorin omistajan tulee yleensä päivittää kartta-aineisto laitteeseensa itse.

Palveluntarjoajien tiedonkeräystapa vaihtelee. Eräät toimijat keräävät tietoja itse ja toiset hyödyntävät kuntien sekä maanmittauslaitoksen ylläpitämiä aineistoja.

Virheiden raportointi

  • Google Maps: Palvelun virheistä voi raportoida joko suoraan sovelluksesta, tai selaimen kautta Google Maps -sivustolla. Palautteen anto vaatii kirjautumisen.
  • Apple Maps: Puuttuvista tai virheellisistä tiedoista voi ilmoittaa palveluntarjoajalle sovelluksen kautta.
  • TomTom: Navigaattorin karttamuutoksista voi raportoida MapShare Reporter -työkalun avulla. Palvelu vaatii kirjautumisen.
  • Garmin: Laitteen karttoihin liittyvistä ongelmista voi ilmoittaa Garminin web-lomakkeella.
  • HEREWeGo (ent. Navteq): Raportoi virheestä Here-karttapalvelun alareunan ”Palaute” -linkin kautta.

Lahden kaupungin opaskartassa esiintyvistä virheistä tai siihen liittyvistä kehitystoiveista voitte antaa palautetta Anna palautetta -linkin kautta.