Hyppää sisältöön

Karttatuotteet

Lahden kaupunki tuottaa runsaasti erilaista kartta-aineistoa, jota on saatavilla sekä sähköisessä että painetussa muodossaerilaisiin käyttötarkoituksiin. Kaupungilta on myös mahdollista tilata erilaisia teema- ja tilauskarttoja omiin tarpeisiin. Karttatuotteiden hinnaston ja ohjeet tilaamiseen löydät sivun alareunasta. Karttatuotteet tilataan ensi sijaisesti sähköpostitse.

Olethan huomannut, että tarjoamme kartta-aineistojamme käytettäväksi paikkatietojärjestelmillä myös rajapintapalveluidemme kautta. Lisäksi useimmat karttatuotteemme ovat katseltavissa karttapalvelussamme.

Suunnittelun pohjakartta (pohjakartta ja ajantasa-asemakaava)

Kantakarttaa käytetään kaavoituksen ja kunnallisteknisen suunnittelun pohjakarttana. Kantakartalla kuvattavia kohteita ovat kiinteistötiedot, rakennukset ja rakenteet, liikenneväylät, erilaiset maastokohteet, korkeustiedot ja nimistö.

Ajantasa-asemakaava on yhdistelmä lainvoimaisista asemakaavoista.

Luovutamme suunnittelun pohjakarttaa muun muassa dwg-muodossa.

Rakennuslupakarttapaketti

Tarvitset rakennuslupapaketin uuden rakennuksen rakennusluvan hakemista varten. Karttapaketissa on rakentamisen suunnitteluun sekä rakennuslupaan tarvittava aineisto. Paketti sisältää pohjakartan ja asemakaavan pdf- ja dwg-muodossa, pohjatutkimustiedot (jos on olemassa) ja johtotiedot. Aineisto on voimassa 3 kuukautta.

Tonttipaketti

Mikäli olet varannut kaupungilta tontin ja maksanut tontin varausmaksun, voit tilata veloituksetta varausmaksuun sisältyvän tonttipaketin, joka
sisältää rakentamisen suunnitteluun sekä rakennuslupaan tarvittavan aineisto.

Kiinteistövälittäjän karttapaketti

Kiinteistövälittäjän karttapaketti sisältää otteen ajantasa-asemakaavasta, kaavamääräykset ja otteen kantakartasta. Aineisto toimitetaan pdf-muodossa.

Opaskartta

Lahden seudun opaskartta kattaa viiden kaupungin/kunnan alueen (Asikkala, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila). Luovutamme opaskartta-aineistoa mm. suunnittelun ja visualisoinnin lähtöaineistoksi.

Ortoilmakuvat

Ortoilmakuvat soveltuvat hyvin erilaisten suunnitelmien pohjaksi yhdessä esimerkiksi kantakartan kanssa. Kuvia on yksittäisiltä vuosilta vuosien 1946–2021 väliltä. Luovutamme ilmakuva-aineistoa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Teemakartat

Teemakartoissa tietty teema tai aihe kuvataan korostetummin kuin kartan muu sisältö. Teemakarttojen pohjana käytetään yleensä opas- ja virastokarttoja, mutta kuvaustapa ja mittakaava ovat vaihtelevat tarpeen mukaan. Valmistamme teemakarttoja kaupungin omaan tarpeeseen ja tilauksesta ulkoisille asiakkaille.

Karttatuotteiden tilaaminen

Karttatuotteet tilataan ensisijaisesti sähköpostitse. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta. Mainitse tilauksessasi minkä karttatuotteen haluat tilata ja miltä laajuudelta. Karttatuotteiden toimitusaika on 2-5 arkipäivää. Karttatuotteet toimitetaan asiakkaalle joko sähköpostitse tai suoraan järjestelmästä, josta karttatuotteet ovat ladattavissa. Asiakas saa sähköpostiviestillä linkin aineistoon.

Karttatuotteiden hinnasto

 • Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

  KantakarttavektoriPinta-alaperusteinen lisämaksu euroa/ha
  Perusmaksu, sis. 1,0 ha62,00
  1-100 ha4,96
  100-500 ha3,72
  500-1 000 ha2,48
  1 000-10 000 ha1,86
  > 10 000 ha1,24
  Ajantasa-asemakaavavektoriPinta-alaperusteinen lisämaksu euroa/ha
  Perusmaksu, sis. 1,0 ha20,00
  > 1,0 ha1,00
  Luovutuksen perusformaatit: dwg, dxf, fgs, tif, gif, jpg,pdf+ tuntitaksan mukainen työkustannus
  Asemakaava pdf50,00 euroa
  Rakennuslupakarttapaketti120,00 euroa
  Kiinteistövälittäjän karttapaketti100,00 euroa
  Ilmakuvat, numeerinen aineistoTarkkuustasoeuroa/km2
  1 km2 – (lisäksi euroa/km2)0,80 m37,20 + 7,44
  < 1 km237,20 + 7,44
  1 km2 – (lisäksi euroa/km2)0,15 m62 + 12,40
  < 1km262 + 12,40
  Luovutuksen perusformaatit: yleisimmät rasteriformaatit (tif, gif, jpg)

  + tuntitaksan mukainen työkustannus
  Opaskartta/numeerinen aineisto, Asikkala, Hollola, Lahti, Orimattilaeuroa
  Koko alue, neljä kuntaa1364
  Koko Lahden kaupungin alue186