Hyppää sisältöön

Eläinlääkäripalvelut

Kaupunki huolehtii eläinlääkintähuoltolain mukaisesti eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä alueellaan. Eläinlääkäripalveluiden tuottaminen ja eläinlääkärien tekemä valvontatyö ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä tehtäviä ruoka- ja elintarviketurvallisuuden sekä eläinten terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Pieneläimet hoidetaan eläinlääkärivastaanotolla. Vastaanoton palveluita ovat mm. rokotukset, eutanasia, näytteenotto ja perusleikkaukset. Vastaanotolla on käytössä laitteet ultraääni-, röntgen- ja virtsanäytetutkimuksiin sekä inhalaatioanestesia. Vastaanottoaika on arkisin klo 9.00 – 15.00. Palvelut suoritetaan vain ajanvarauksella. Alle 24 h peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitetaan 30 euroa.

Vastaanottokäynnillä:

  • Pidäthän turvaväliä 1-2 metriä muihin ihmisiin
  • Asioithan vastaanotollamme vain terveenä, jotta hoitohenkilökunta pystyy myös jatkossa turvaamaan lemmikkinne terveyden.
  • Jos sairastut, ilmoitathan asiasta mahdollisimman pian vastaanotolle ajanvarauksen muuttamiseksi. Sairastapauksen johdosta perutusta ajasta emme peri myöhäisen peruutuksen maksua.
  • Ovikelloa soitettuasi, odotathan ulko-ovella, että tulemme avaamaan.

Eläinlääkäripäivystys

Päivystys virka-ajan ulkopuolella joko Lahdessa, Hollolassa, Kärkölässä, Heinolassa, Asikkalassa, Padasjoella, Sysmässä, Hartolassa tai Orimattilassa.

Suureläinpäivystys: p. 0600 39 2120
Pieneläinpäivystys: p. 0600 39 2121

Suureläimet

Ajanvaraus tilakäynneille on puhelinaikana arkisin klo 8.00 – 9.00. Tilakäynteinä tehdään perustason sairaanhoitoa tuotantoeläimille ja hevosille sekä terveydenhuoltopalveluita tuotantoeläimille.

Yhteystiedot

  • Lahden kaupungin eläinlääkärin vastaanotto

    Käyntiosoite

    Juhonkatu 1, 15700 Lahti