Hyppää sisältöön

Lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma

Lahden kaupungin lukiolaisilla on oma kulttuuriohjelma. Kulttuurilaitoksista mukana ovat Kaupunginmuseo, Kaupunginteatteri, Kaupunginorkesteri – Sinfonia Lahti ja kaupunginkirjasto sekä elokuvateatteri Kino Iiris ja Teatteri Vanha Juko.

Kulttuuriohjelma tukee esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, historian ja vieraiden kielten opintoja. Tavoitteena on, että opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaa mahdollisimman joustavasti osana lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaa.

Kulttuuriohjelman kohteet ovat lukiolaisille tavallista edullisempia. Oikeus kulttuuriohjelman mukaisiin pääsylippuhintoihin on kolme vuotta lukion aloitusvuodesta.  Opiskelijoille käynnit ovat maksuttomia, mikäli ne ovat välttämättömiä opintojakson suorittamiseksi.

Lahden nuorisovaltuusto aloitteentekijänä

Lukiolaisten kulttuuriohjelma on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kulttuurilaitosten ja lukioiden opettajien kanssa. Ohjelman toteutus alkoi syksystä 2016. Suunnittelu käynnistyi Lahden nuorisovaltuuston aloitteesta. Nuorisovaltuuston mielestä nuoret saataisiin helpommin tutustumaan kulttuuripalveluihin kohdennetun, oppilaitosvetoisen ja koordinoidun kulttuuriohjelman avulla.

Yhteystiedot