Hyppää sisältöön

Lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma

Lahden kaupungin lukiolaisilla on oma kulttuuriohjelma. Kulttuurilaitoksista mukana ovat Kaupunginmuseo, Kaupunginteatteri, Kaupunginorkesteri – Sinfonia Lahti ja kaupunginkirjasto sekä elokuvateatteri Kino Iiris ja Teatteri Vanha Juko.

Kulttuuriohjelma tukee esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, historian ja vieraiden kielten pakollisia kursseja. Tavoitteena on, että opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaa mahdollisimman joustavasti osana lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaa.

Opettajien suunnittelutyön tueksi esimerkiksi teatteri kertoo ja taustoittaa ennakkoon tulevaa ohjelmistoa ja siinä esiintyviä teemoja.

Toisen asteen opiskelijoina lukiolaiset maksavat käynnit itse osana opiskeluaan. Lukiolaiset pääsevät kulttuuriohjelman kohteisiin kuitenkin tavallista edullisemmilla lippuhinnoilla.

Lukiolaisten oma kulttuurimobiilisovellus

Lukiolaisten käytössä on oma kulttuurimobiilisovellus. Selainpohjaisella mobiilisovelluksella opiskelija osoittaa kulttuurikohteissa olevansa Lahden lukiokoulutuksen opiskelija. Sovelluksen avulla opiskelijan on myös helppo pitää kirjaa käynneistään ja tarvittaessa todentaa ne opettajalle esimerkiksi teemaopintojen tai jonkin oppiaineen suorituksen osana. Sovellus kehitettiin kaupungin ja LAMK:n yhteistyönä

Lahden nuorisovaltuusto aloitteentekijänä

Lukiolaisten kulttuuriohjelma on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kulttuurilaitosten ja lukioiden opettajien kanssa. Ohjelman toteutus alkoi syksystä 2016. Suunnittelu käynnistyi Lahden nuorisovaltuuston aloitteesta. Nuorisovaltuuston mielestä nuoret saataisiin helpommin tutustumaan kulttuuripalveluihin kohdennetun, oppilaitosvetoisen ja koordinoidun kulttuuriohjelman avulla. Lukiolaisten kulttuurimobiilisovellus otettiin käyttöön syksyllä 2017.

Yhteystiedot