Hyppää sisältöön

Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurinen nuorisotyö on toimintaa, jossa taiteen ja kulttuurin keinoin tuetaan nuorten kasvua, itsenäistymistä ja osallisuutta yhteiskunnassa. Toiminnan tavoitteena on kulttuuriseen nuorisotyöhön liittyvien tapahtumien ja toimintojen lisääminen ja monipuolistaminen.

Tulossa: Lahes elos?! pe 16.8.2024 Lahen tori

Lahes elos?! perjantaina 16.8.2024 Lahen torilla

 

Lahes elos?! on maksuton ja ikärajaton tapahtuma Lahen torilla perjantaina 16. elokuuta ja samalla lähtölaukaisu perjantain ja lauantain kestäville Mastofestareille. Tapahtumassa on tarjolla toiminnallista tekemistä sekä livemusaa. Lisätietoja tapahtumasta löydät Facebook-tapahtumasta (linkki).

Lahes elos?! on osa 16.–17.8. järjestettäviä Mastofestareita. Mastofestarit on lahtelainen kulttuurifestivaali, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022.

Älä ragee 29.5.2024 Lahden tori

Älä ragee tapahtuma järjestettiin keskiviikkona 29.5.2024 Lahden torilla. Tapahtuman teemana oli nuoret väkivaltaa vastaan. Tapahtumassa esiintyivät räppärit R-Syke ja Bala, jotka esittivät muun muassa tapahtumaa varten tekemänsä nimikkobiisin. Tapahtuman aikana torille saapuivat myös näyttävänä moottoripyöräkulkueena Motoristit Koulukiusaamista Vastaan, MKKV Ry. Illan päätti pop-artisti nimeltä TUULI.

Tapahtuma oli ikärajaton, päihteetön ja maksuton ja sen järjestivät Lahden kaupungin kumppanuuspöydät yhteistyössä nuorisopalveluiden, Jengityön, Lahden Ensi- ja turvakodit ry:n sekä Lahden seurakuntien kanssa. Video: Inspiroiva Creative.

Älä ragee tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä ja yleisön fiiliksistä. Ohita upotus: Älä ragee tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä ja yleisön fiiliksistä.

2COOL4PARTY 26.5.2023 Finlandia-klubi

Lahden kaupungin kumppanuuspöydät järjestivät yhteistyössä nuorisopalveluiden kulttuurisen nuoristyön tiimin kanssa 2005–2010 syntyneille nuorille maksuttoman keikkaillan, 2COOL4PARTY, Sibeliustalossa 26.5.2023. Tapahtumassa esiintyivät Pihlaja, jambo sekä paikalliset nuorten bändit Nocturnal Mortuary ja N.H.P.O. KOKO Lahti Oy ja Sibeliustalo tukivat tapahtumapaikan järjestelyissä.

Tapahtuma tehtiin yhdessä lahtelaisten nuorten kanssa. Nuoret ideoivat tapahtuman nimen ja saivat vaikuttaa sen esiintyjiin artistitoivekyselyn kautta. Tilaisuuden juontajina toimivat DraamaLaBin valmentautujat ja tapahtuman graafisen ilmeen toteuttivat mediatoimialan valmentautujat. Video: Inspiroiva Creative.

2COOL4PARTY tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä ja yleisön fiiliksistä. Ohita upotus: 2COOL4PARTY tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä ja yleisön fiiliksistä.

So(ber) Halloween 1.11.2023 Möysän musaklubi

Lahden kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurisen nuorisotyön tiimi järjesti yli 18-vuotiaille päihteettömän So(ber) Halloween-tapahtuman osana Lahden syntymäpäivän ohjelmaa 1.11.2023 Möysän musaklubilla. Tapahtumassa esiintyivät Isaac Sene, Sirkus Kolmen Kopla, jonglööri Antti Pylsy, Dj Raivo, Mahdollistamon halloween-tanssiryhmä sekä Dj Imppu.

Idea ja toive täysi-ikäisten päihteettömään tapahtumaan tuli nuorilta aikuisilta. Tapahtumapaikka koristeltiin nuorten kanssa ja halloween-tanssishow sai alkunsa Mahdollistamon järjestämästä 18–24-vuotiaiden tanssi-workshopista. Tilaisuuden juontajina toimivat nuoret. Video: Inspiroiva Creative.

So(ber) Halloween tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä ja yleisön fiiliksistä. Ohita upotus: So(ber) Halloween tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä ja yleisön fiiliksistä.

Mahdollistamo

Mahdollistamon tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Hankekoordinaattori tukee ja auttaa nuorten projektien toteutumista henkilökohtaisella ohjauksella ja avustuksilla.

Mahdollistamolla on jaossa vuosittain 10 000 euroa 10–29-vuotiaiden nuorten unelmille. Kulttuurisen nuorisotyön kenttä on avoinna kaikenlaisille unelmille, jotka tuottavat hyvinvointia niin unelman ideoijalle, tekijöille, kuin kokijoillekin. Prosessi unelmasta toteutukseen hoituu ketterästi, joustavasti ja nopeasti. Mahdollistamoon voi hakeutua neljä kertaa vuodessa. Hakuajat ovat 1.–15.1., 1.–15.3., 1.–15.8. ja 1.–15.10.

Lisätietoja

Laura Peltoniemi
hankekoordinaattori / Mahdollistamo
p. 044 482 6730
laura.peltoniemi@lahti.fi

Mahdollistamon Stage 17.12.2023 Pikkuteatteri

Stage on auki kaikenlaiselle tulkinnalle, oli se sitten musiikkia, tanssia, stand-uppia, sirkustelua – tai jotain muuta. Etsimme jatkuvasti uusia lahjakkuuksia tapahtumiimme esiintymään. Oletko se juuri sinä?

Mahdollistamon Stage tapahtumassa esiintyivät 10–29 –vuotiaat lahtelaiset nuoret. Tapahtumassa oli mukana myös Mahdollistamon toiminnanesittely, puheenvuoroja, mahdollisuus tavata mielenkiintoisia taiteilijoita sekä toiminnallista tekemistä. Tapahtuman päätti artistivieras, lahtelainen laulaja-lauluntekijä M.

Video: Antti Jokinen

Mahdollistamon Stage tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä. Ohita upotus: Mahdollistamon Stage tapahtuman aftermoviella näytetään kooste tapahtuman esiintyjistä.