Hyppää sisältöön

Nuorisotiloja ja toimintaa

Koronarajoitukset nuorisotilojen toiminnassa

Nuorisotilojen toimintaan ei voi osallistua 18 vuotta ja sitä vanhemmat nuoret. Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty 2007 ja sitä ennen syntyneiden osalta. Rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 asti.
Suosittelemme kasvomaskin käyttöä 12 vuotta ja sitä vanhemmille nuorille. Tiloissa ja toiminnoissa noudatetaan hygienia- ja turvallisuusohjeita. Tiloihin saa tulla vain täysin terveenä.

Nuorisotilat

Nuorisotiloissa pääsee liikkumaan, pelaamaan, askartelemaan, soittelemaan ja kokkaamaan yhdessä uusien ja vanhojen kavereiden kanssa. Tarjolla on monenlaisia harrastusryhmiä, retkiä, toimintapäiviä ja teemailtoja. Nuoret itse pääsevät mukaan suunnittelemaan toiveiden mukaista toimintaa ja tapahtumia.

Mukaan toimintaan pääsee hankkimalla maksuttoman jäsenyyden. Jäsenhakemuksen täytettyään nuori on vakuutettuna kaikissa toiminnoissa sekä saamme huoltajien yhteystiedot. Jäsenhakemuksen voi tulostaa itse tai hakea miltä tahansa nuorisotilalta. Jäsenyys on voimassa kaksi vuotta kerrallaan.

Nuorisotilan toimintaan pääsevät mukaan yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret. Toimintaa on myös 4.-6.-luokkalaisille. Toiminta-ajat eri ryhmille näkyvät tilojen omalta sivulta.

Useimmat nuorisotilat sopivat hyvin nuorisoyhdistysten ja harrasteryhmien kokoontumis- ja harjoittelupaikoiksi. Nuorten ryhmät voivat saada hyvin varusteltuja tiloja omaan käyttöönsä, jopa maksutta.

Nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa myös monilla sosiaalisen median kanavilla ja Discordissa.

Lomatekemistä

Nuorisopalvelut järjestää toimintaa ja tekemistä myös koulujen loma-aikoina. Talvi-, kesä- ja syyslomille on tarjolla muun muassa retkiä, teemapäiviä tiloilla, leirejä ja erilaisia tapahtumia. Loma-aikojen ohjelma löytyy ajankohtaisista uutisista.

Harrastustoiminta

Nuorisotilatoiminnan lisäksi alueen nuorisonohjaajat järjestävät yhdessä nuorten ja muiden toimijoiden kanssa nuorten toivomaa harrastus- ja ryhmätoimintaa alueen harrastuspaikoissa ja kouluissa.

Harrastus- ja ryhmätoiminnasta voi kysyä lisää nuorisonohjaajilta ja katsoa lisätietoja osoitteesta: harrastelahti.fi

Kulttuuria ja tapahtumia

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Tuemme nuorten omaehtoisia projekteja henkilökohtaisella ohjauksella ja avustuksilla. Lisäksi nuorisopalveluilla on nuorten projektien käyttöön muun muassa ääni- ja valotekniikkaa, tapahtumatelttoja ja soittimia. Nuorisotiloja voi saada maksutta käyttöön.

Muita tiloja

Naumi-Isorannan leirikeskus

Nuorisopalveluiden Naumi-Isorannan leirikeskuksen alueet sijaitsevat Sysmän Karilanmaalla Päijänteen rannalla. Leirikeskuskokonaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti nuorisopalveluiden, perusopetuksen, varhaiskasvatuksen ja lahtelaisten nuorisoyhdistysten leiri-, retki- ja kurssikäyttöön.

Monikulttuurikeskus Multi-Culti

Multi-Culti on kaikille avoin kansalaistoiminnankeskus. Multi-Cultin toiminnan tavoitteena on erilaisten ihmisten yhteisen tekemisen avulla edistää moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä tukea osallisuutta ja kotoutumista Päijät-Hämeessä.

Keskuksen toimintaan voi osallistua yhtälailla kantaväestö kuin muualta muuttaneet ilman ikärajoja tai muita pääsyvaatimuksia. Osallistuminen on pääosin maksutonta. Mukaan pääsee osallistumalla jo olemassa olevaan toimintaan tai ryhtymällä itse vapaaehtoistoimijaksi. Henkilökunta opastaa ja neuvoo sekä toimii ryhmien ja vapaaehtoistoimijoiden tukena.

Käyttövuorot

Käyttövuorot haetaan hakuaikojen puitteissa. Kirjalliset hakemukset toimitetaan kirjaamo@lahti.fi – osoitteeseen. Hakuaikojen jälkeen vapaita aikoja voi tiedustella suoraan tiloilta. Tilojen tilakirjat ja käyttövuorohakemukset löytyvät tilojen omilta sivuilta.

Nuorisotilojen käyttövuorot

Nuorisotilojen käyttövuorot haetaan joka vuoden huhtikuun viimeisen päivään kello 15. mennessä. Vuorot haetaan saman vuoden syksyllä alkavalle toimintakaudelle. Vapaana olevia yksittäisiä käyttövuoroja voi tiedustella ympäri vuoden.

Naumi-Isorannan käyttövuorot

Lahtelaisten nuorisoyhdistysten ja hallintokuntien käyttövuorojen hakuajat ovat 31.10 (lokakuun loppuun) mennessä toimintakausi 1.3.–30.9.  ja 30.4. (huhtikuun loppuun) mennessä toimintakausi 1.10.- 28.2.

Muut nuorisoalan toimijat saavat hakea vapaana olevia käyttövuoroja.

Yksityinen vuokraus / käyttö ei ole mahdollista.