Hyppää sisältöön

Metsäkankaan nuorisotila

Metsäkankaan nuorisotila on avoinna alakouluikäisille, yläkouluikäisille ja sitä vanhemmillekin nuorille omina toiminta-aikoina. Nuorisotilalla voi osallistua ohjattuun toimintaan, pelata biljardia, ilmakiekkoa, pöytäfutista sekä konsoli- ja lautapelejä, leipoa, askarrella tai olla muuten vaan kavereiden ja ohjaajien kanssa. Liikuntasalissa voi pelata erilaisia pelejä isommallakin porukalla.

Bändikämpässä pääsee soittamaan yksin, yhdessä muiden nuorten tai oman bändin kanssa. Välipalakioskista voi ostaa pienellä rahalla muun muassa toast-leipiä, hedelmiä, smoothieta ja nuudeleita.

Mettiksen toimintaan voi tulla mukaan silloin kun itselle parhaiten sopii. Meillä kenenkään ei tarvitse jäädä yksin.

Nuorisotilalla on myös mahdollista osallistua kerho- ja ryhmätoimintaan.  Järjestämme vuosittain tapahtuma- ja toimintailtoja myös koko perheelle.

Nuorisotila on päihteetön ja turvallinen ajanviettopaikka, jossa on aina paikalla aikuisia nuorisotyön ammattilaisia.

 

Aukioloajat syksy 2022

ti:

klo 15.00-17.30 4.-6.-luokkalaiset

klo 17.30-20.00 yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret

ke:

klo 15.00-17.00 4.-6.-luokkalaisten kerhot (ilmoittautumien erikseen)

klo 17.30-20.00 yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret

pe:

klo 15.00-17.30 4.-6.-luokkalaiset

klo 18.00-21.00 yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret ja joka kuun ensimmäinen perjantai klo 22.00 saakka

 

Met­tik­ses­sä to­det­tu­jen ter­veys­hait­ta­te­ki­jöi­den vä­hen­tä­mi­sek­si laa­di­taan toi­men­pi­de­suun­ni­tel­maa

Mettiksessä toimii nuorisotilan lisäksi Metsäkankaan päiväkoti, liikuntasalissa liikkuu arkipäivisin myös Kärpäsen koululaisia ja muutoin sali on harrastajien käytössä.

Mettiksen altistumisolosuhdearvio

Joulukuussa valmistui Mettiksen kokonaisvaltainen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus, minkä mukaan rakennus on pääosin hyväkuntoinen, mutta alueellisesti rakennuksessa on sisäilman laatua heikentäviä tekijöitä.

Terveysvalvonnan ja työterveyden arvioinnin mukaan osassa Mettiksen tiloista on merkittävää terveyshaittaa aiheuttavia olosuhteita. Arvion mukaan olosuhteilla on myös merkittävää terveydellistä vaikuttavuutta. Parhaillaan Lahden Tilakeskus laatii toimenpidesuunnitelmaa.

Lue koko helmikuun 2022 tiedote Metsäkankaan päiväkodin sivulta.