Siirry suoraan sisältöön

Lukiokoulutus

Lukio-opiskelijoita tekemässä ryhmätyötä

Koronavirukseen liittyen

Koronavirukseen liittyen ohjeistamme perusopetuksen ja lukioiden oppilaita, opiskelijoita ja huoltajia Wilman kautta. Julkaisemme myös kaupungin verkkosivuilla kouluille jaettua tietoa. 

Lahden lukioissa siirrytään etäopiskeluun tiistaista 17.3. (uutinen 16.3.)

Lahden lukioissa siirrytään etäopiskeluun, joka alkaa tiistaina 17.3. Etäopiskelu jatkuu maan hallituksen linjauksen mukaisesti 13.4.2020 saakka. Opettajat huolehtivat ohjeistusten antamisesta omien opetusryhmiensä opiskelijoille.

Etäopiskelu ei koske kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin osallistuvia. Mahdollisesti koronaviruksen takia karanteeniin joutuvat opiskelijat voivat osallistua ylioppilastutkinnon kokeisiin. Heitä varten on olemassa erilliset tilat ja valvojat.  

Tällä toimenpiteellä halutaan varmistaa, että lukiot kykenevät hoitamaan kuluvalle viikolle keskitetyt ylioppilastutkinnon kokeet sekä ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä.  

Mahdollisista muutoksista ja tilannetietoa tiedotetaan lukioiden henkilöstölle, opiskelijoille ja huoltajille ensisijaisesti Wilman kautta. Pyydämme seuraamaan aktiivisesti myös kaupungin lahti.fi -verkkosivuja.  

Ylioppilastutkinnon reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla

 _ _ 
Lukiokoulutus lyhyesti 
Kaupungin kaikissa lukioissa on yleislinja ja myös omat erityistehtävänsä: Kannaksessa kuvataide ja muotoilu sekä IB-linja, Lyseossa luonnontieteen, matematiikan ja teknologian lumate-linja sekä liikunta ja urheilu, Tiirismaalla musiikkilinja. Kaupungin lukioissa on yhteensä yli 2200 opiskelijaa.

Lahden lukiokoulutuksessa uusia opiskelijoita on lukuvuonna 2019 - 2020 aloittanut Kannaksen lukiossa 195, Lahden lyseon lukiossa 225 ja Tiirismaan lukiossa 130. 
Kannaksen ja Tiirismaan lukiot yhdistyvät uudeksi lukioksi 2022. Ensi elokuussa 2021 Kannaksen ja Tiirismaan lukioissa aloittavat opiskelijat valmistuvat aikanaan tästä uudesta lukiosta. Nastopolin lukion lakkauttamisen takia lukiossa ei  enää syksyllä 2019 aloittanut uusia opiskelijoita. Nastopolin lukion nykyiset 2., 3.ja 4.vuosikurssin opiskelijat jatkavat kuitenkin siellä opintonsa loppuun.
_ _ _
Lukio on toisen asteen oppilaitos ja perustuu peruskoulun oppimäärälle. Tutustu Lahden lukiokoulutuksen yhteishaun 2020
sähköiseen esitysmateriaaliin ja
hakuoppaaseen sekä
näihin Hakeminen lukioon -sivuihin.

Miksi lähden lukioon, Lahden lukioon?

 • Valmiuksia kriittiseen tiedon hankintaan, arviointiin ja tuottamiseen
 • Sähköiset opiskelumateriaalit
 • Korkeakoulukelpoisuus
 • Yritysyhteistyötä
 • Kansainvälisyyttä, kielitaitoa, vaihto-opiskelijoita
 • Maksuttomat terveydenhuoltopalvelut
 • Parhaat edellytykset jatko-opintoihin yliopistossa, korkeakoulussa, ammattikorkeakoulussa ja toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa
 • Aikaa miettiä tulevaa ammattia ja saada samalla yleissivistystä
 • Yliopisto-opintoja jo lukioaikana
 • Laaja aine- ja kurssivalikoima, joita voi valita monipuoliselta kurssitarjottimelta ja kaikkien lukioiden tarjonnasta 
 • Vastuuta ja itsenäisyyttä
 • Vanhojentanssit ja penkkari 
 • Valkolakki

Yhteistyötä tehdään korkeakoulujen, Lahden Yliopistokampuksen ja työelämän kanssa. LukioTET-kurssi toteutetaan yhdessä paikallisten teknologiateollisuuden yritysten, Koulutuskeskus Salpauksen ja Lahden ammattikorkeakoulun kanssa. Lahden kaupungin lukiot ovat mukana Päijät-Hämeen toisen asteen koulutuksen alueellisessa yhteistyössä. 

 

 

 

 

Lukiot