Siirry suoraan sisältöön

Lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma

Kulttuuriohjelma tukee esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, historian ja vieraiden kielten pakollisia kursseja.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/KoulutusSite/PublishingImages/Lukio_kulttuuriohjelma.jpg

Lahden kaupungin lukiolaisilla on oma kulttuuriohjelma.  Kulttuurilaitoksista mukana ovat Kaupunginmuseo, Kaupunginteatteri, Kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti ja elokuvateatteri Kino Iiris.

Kulttuuriohjelma tukee esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, historian ja vieraiden kielten pakollisia kursseja. Tavoitteena on, että opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaa mahdollisimman joustavasti osana lukiokoulutuksen uudistuvaa opetussuunnitelmaa.

Opettajien suunnittelutyön tueksi esimerkiksi teatteri kertoo ja taustoittaa ennakkoon tulevaa ohjelmistoa ja siinä esiintyviä teemoja.

Toisen asteen opiskelijoina lukiolaiset maksavat käynnit itse osana opiskeluaan. Lukiolaiset pääsevät kulttuuriohjelman kohteisiin kuitenkin tavallista edullisemmilla lippuhinnoilla.

Lukiolaisten oma kulttuurimobiilisovellus

Lukiolaisten käytössä on oma kulttuurimobiilisovellus. Selainpohjaisella mobiilisovelluksella opiskelija osoittaa kulttuurikohteissa olevansa Lahden lukiokoulutuksen opiskelija. Sovelluksen avulla opiskelijan on myös helppo pitää kirjaa käynneistään ja tarvittaessa todentaa ne opettajalle esimerkiksi teemaopintojen tai jonkin oppiaineen suorituksen osana. Sovellus on kehitetty kaupungin ja LAMK:n yhteistyönä

Lahden nuorisovaltuusto aloitteentekijänä 

Lukiolaisten kulttuuriohjelman toteutus alkoi syksystä 2016. Suunnittelu käynnistyi syksyllä 2015 Lahden nuorisovaltuuston aloitteesta. Nuorisovaltuuston mielestä nuoret saataisiin helpommin tutustumaan kulttuuripalveluihin kohdennetun, oppilaitosvetoisen ja koordinoidun kulttuuriohjelman avulla. Ohjelma on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kulttuurilaitosten ja lukioiden opettajien kanssa. Lukiolaisten kulttuurimobiilisovellus otettiin käyttöön syksyllä 2017.

Lisätietoja:
Heikki Turunen, lukiojohtaja
puh. 044 716 1330

Susanna Koponen, kulttuuriohjelman koordinaattori
puh. 050 398 5775

etunimi.sukunimi@lahti.fi