Lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma

Kulttuuriohjelma tukee esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, historian ja vieraiden kielten pakollisia kursseja.

Lahden kaupungin lukiolaisilla on nyt  oman kulttuuriohjelma.  Kulttuurilaitoksista mukana ovat Kaupunginmuseo, Kaupunginteatteri, Kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti ja elokuvateatteri Kino Iiris.

Kulttuuriohjelma tukee esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, historian ja vieraiden kielten pakollisia kursseja. Tavoitteena on, että opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaa mahdollisimman joustavasti osana lukiokoulutuksen uudistuvaa opetussuunnitelmaa.

Opettajien suunnittelutyön tueksi esimerkiksi teatteri kertoo ja taustoittaa ennakkoon tulevaa ohjelmistoa ja siinä esiintyviä teemoja.

Toisen asteen opiskelijoina lukiolaiset maksavat käynnit itse osana opiskeluaan. Lukiolaiset pääsevät kulttuuriohjelman kohteisiin kuitenkin tavallista edullisemmilla lippuhinnoilla.

Lahden nuorisovaltuusto aloitteentekijänä 

Kulttuuriohjelman toteutus alkoi syksystä 2016. Suunnittelu käynnistyi syksyllä 2015 Lahden nuorisovaltuuston aloitteesta. Nuorisovaltuuston mielestä nuoret saataisiin helpommin tutustumaan kulttuuripalveluihin kohdennetun, oppilaitosvetoisen ja koordinoidun kulttuuriohjelman avulla.

Lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kulttuurilaitosten ja lukioiden opettajien kanssa.

Lisätietoja:
Heikki Turunen, lukiojohtaja
puh. 044 716 1330

Susanna Koponen, kulttuuriohjelman koordinaattori
puh. 050 398 5775

etunimi.sukunimi@lahti.fi