Siirry suoraan sisältöön

Pysäköintimaksut

Pysäköinti on Lahden ydinkeskustassa maksullista arkisin ma-pe 8.00-19.00 ja lauantaisin 8.00-16.00.

Ydinkeskustassa pysäköinti maksaa

  • 1-vyöhykkeellä 2,00 euroa/ensimmäinen tunti ja 3,60 euroa/seuraavat tunnit
  • 2-vyöhykkeellä 1,50 euroa/tunti
  • 3-vyöhykkeellä 1 euro/ensimmäinen tunti ja 0,50 euroa/seuraavat tunnit (kirjaston takana oleva alue)

Pysäköintipaikat kartalla löytyvät Keskustan pysäköintioppaasta Pysäköinti-sivulta.

Muutoksia pysäköintimaksuihin

Tekninen ja ympäristölautakunta päätti joulukuussa 2017, että keskustan pysäköinnin maksullinen aika lyhenee tunnilla klo 19:ään.

Samalla lautakunta päätti, että 1-vyöhykkeen ensimmäisen tunnin hinta pudotetaan 2 euroon, seuraavat tunnit maksavat edelleen 3,6 euroa tunnilta.

Sataman pysäköinti muuttuu maksulliseksi maanantaista perjantaihin klo 8-18. Ensimmäisen tunnin pysäköinti maksaa 1 euron ja seuraavat tunnit 0,5 euroa.

Muutokset astuvat voimaan keskustassa 8.6. alkaen.

Lippuautomaatit

Lippuautomaatteihin käyvät pääsääntöisesti 20 ja 50 sentin sekä 1 ja 2 euron kolikot. Maksulliset pysäköintiajat ja hinnat on ilmoitettu lippuautomaattiin kiinnitetyllä P-tunnuksella.

Mobiilimaksaminen

Lahden alueella voi käyttää EasyParkin ja ParkManin tarjoamia palveluita. Tee sopimus palveluntarjoajan kanssa.

Liimaa sopimuskumppanilta saamasi tarra tuulilasin oikeaan alakulmaan kuljettajan näkökulmasta katsoen. Mikäli tarraa ei ole, laita tuulilasin sisäpuolelle esim. käsin kirjoitettu lappu, että käytät mobiilimaksamista.

Mobiilimaksamisen piirissä on kaupungin kadunvarsi- ja ulkoaluepysäköinti eli noin 1400 pysäköintipaikkaa. Lahden Pysäköinti Oy otti mobiilimaksamisen käyttöön matkakeskuksen eteläpuolella sijaitsevilla Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueilla.

Pysäköintikiekko

Pysäköintikiekon käyttöä koskevia säännöksiä on tarkistettu 1.12.2015 alkaen. Lue lisää liikenne- ja viestintäministeriön asetuksesta.