Hyppää sisältöön

Yhteiskäyttöautot

Yhteiskäyttöautoja tarjoavalle yritykselle voidaan myöntää yleispysäköintitunnus. Autoja, joille tunnus on myönnetty, on lupa pysäköidä kaikilla merkityillä asukaspysäköintipaikoilla (P-merkissä tunnus A, B, C, D tai E) maksutta ja aikarajoituksetta. Muille paikoille pysäköitäessä on maksut suoritettava ja vaadittaessa käytettävä pysäköintikiekkoa.

Autojen yhteiskäyttö on hajautettua ja joustavaa autonvuokrausta. Rekisteröitynyt asiakas saa auton käyttöönsä lyhyeksikin ajaksi mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja useista paikoista.

Yhteiskäyttöauton voi varata internetistä, sovelluksesta tai puhelimitse. Auton avaaminen ja sulkeminen tapahtuu yleensä matkapuhelimella ja avaimet ovat valmiiksi auton sisällä. Auton käytöstä maksetaan joko kiinteä kuukausimaksu ja kustakin varauksesta käytetyn ajan ja ajettujen kilometrien mukaan tai ainoastaan käytön mukaan. Yhteiskäyttöautoyritysten autot ovat kaikkien palveluun rekisteröityneiden käyttäjien käytettävissä.

Lahdessa yhteiskäyttöautoyritykset voivat saada yleispysäköintitunnuksen maksutta vuoden 2021 loppuun saakka. Pysäköintilupaa hakevan yrityksen on täytettävä ja hyväksyttävä lupaehdot. Luvan myöntämisestä päättää liikennesuunnittelupäällikkö.

Yhteiskäyttöautojen pysäköinti

Jos autossa on Lahden kaupungin myöntämä yleispysäköintitunnus, se oikeuttaa pysäköimiseen kadunvarren asukaspysäköintipaikoilla, jotka on esitetty oheisella kartalla. Pysäköintimaksua ei tarvitse maksaa, eikä pysäköintikiekkoa tarvitse käyttää. Muilla paikoilla pysäköitäessä tulee maksut suorittaa ja aikarajoitetuilla paikoilla käyttää pysäköintikiekkoa. Yhteiskäyttöautojen yleispysäköintitunnus on sähköinen ja pysäköinninvalvonta tunnistaa sen rekisterinumeron perusteella.  Niiden yhteiskäyttöautojen, joilla tunnusta ei ole, tulee suorittaa kaikilla paikoilla määrätyt pysäköintimaksut sekä käyttää pysäköintikiekkoa aikarajoitetuilla paikoilla.

Lahdessa toimivat yhteiskäyttöautoyritykset

Seuraavien yritysten rekisterinumeron perusteella tunnistettaville autoille on 1.4.2019 alkaen myönnetty yhteiskäyttöautojen yleispysäköintitunnus:

24 Rental Network Oy (24rent ja go now!): 9 autoa