Hyppää sisältöön

Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti Lahden matkakeskuksessa

Matkakeskuksen länsipuolen rakentaminen on käynnissä. Uuden pysäköintitalon rakentamisen arvioidaan alkavan vuoden 2024 aikana. Liityntäpysäköinnin tilapäisjärjestelyt ovat käytössä alueen rakentamisvaiheen ajan.

Koostekartassa on esitetty käytettävissä olevat liityntäpysäköintipaikat.

Moisionkatu 4 tontti täydentää sopimuspysäköintiä

Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueilla on maksuautomaatit lyhytaikaista pysäköintiä varten.

Lisäksi Moisionkatu 4 tontille on osoitettu sopimuspysäköintipaikkoja, joista luvan voi hankkia eParking-sovelluksen kautta. Sopimuspysäköinti maksaa 37,20 €/kk.

Launeen hiekkakentällä ilmainen pysäköintialue

Launeen hiekkakentän pysäköintialue on maksuton, ja sinne mahtuu 120 autoa. Pysäköintialueelta on noin 900 metriä matkakeskukseen. LSL:n bussit ajavat kentän ohi noin 5–10 minuutin välein.

Radanvartta ja liityntäpysäköintiä kehitetään

Radanvarren ja liityntäpysäköinnin kehittäminen ovat kaupungin keskeisiä tavoitteita. Radanvarren aluetta kehitetään Lahden ydinkeskustaan kiinnittyväksi tiiviiksi ja urbaaniksi kaupunginosaksi, ja pysäköinnin tilapäisjärjestelyt koskevat rakentamisaikaa.

Tavoitteena on tulevaisuudessa lisätä matkakeskuksessa liityntäpysäköintipaikkojen määrää 600:aan, ja tarjota vähintään 700 paikkaa pyörille sekä parantaa pyörien säilytysturvallisuutta.

Liityntäpysäköinti on huomioitu seuraavissa kaavakohteissa: