Hyppää sisältöön

Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti Lahden matkakeskuksessa

Matkakeskuksen länsipuolen rakentaminen on käynnissä. Liityntäpysäköinnin tilapäisjärjestelyt ovat käytössä alueen rakentamisvaiheen ajan.

Koostekartassa on esitetty käytettävissä olevat liityntäpysäköintipaikat.

Moisionkatu 4 täydentää sopimuspysäköintiä

Marraskuun alussa otettiin uutena alueena käyttöön Moisionkatu 4 sopimuspysäköintipaikat, joista luvan voi hankkia niin ikään eParking-sovelluksen kautta. Sopimuspysäköinti maksaa 37,20 €/kk. Kadunvarren ja Radiomäen pysäköintialueen väliaikaisten liityntäpysäköintipaikkojen myynti on päättynyt. Ostetut luvat ovat voimassa päättymispäivään asti.

Radanpään ja Moisionkadun p-alueilla myös sopimuspysäköintiä

Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueilla sopimuspysäköinti maksaa 37,20€/kk, ja luvan voi hankkia eParking-palvelun kautta kuukaudeksi kerrallaan. Molemmilla pysäköintialueilla on myös maksuautomaattipaikkoja.

Launeen hiekkakentällä ilmainen pysäköintialue

Launeen hiekkakentän pysäköintialue on maksuton, ja sinne mahtuu 120 autoa. Pysäköintialueelta on noin 900 metriä matkakeskukseen. LSL:n bussit ajavat kentän ohi noin 5–10 minuutin välein.

Radanvartta ja liityntäpysäköintiä kehitetään

Radanvarren ja liityntäpysäköinnin kehittäminen ovat kaupungin keskeisiä tavoitteita. Radanvarren aluetta kehitetään Lahden ydinkeskustaan kiinnittyväksi tiiviiksi ja urbaaniksi kaupunginosaksi, ja pysäköinnin tilapäisjärjestelyt koskevat rakentamisaikaa.

Tavoitteena on tulevaisuudessa lisätä matkakeskuksessa liityntäpysäköintipaikkojen määrää 600:aan, ja tarjota vähintään 700 paikkaa pyörille sekä parantaa pyörien säilytysturvallisuutta.

Liityntäpysäköinti on huomioitu seuraavissa kaavakohteissa: