Siirry suoraan sisältöön

Kouluruokailu

Lahden kouluissa tarjotaan maukas, monipuolinen ja ravitsemuksellisesti tasapainoinen ateriakokonaisuus.
Oppilaat ruokalinjaston takana

​Koulussa tarjotaan hyvää, ravitsemussuositusten mukaista ruokaa ja joskus jopa herkkujakin, tortilloja ja jäätelöä. Päivittäin on tarjolla myös kasvisvaihtoehto vapaasti otettavissa.

Kuuden viikon perusruokalistaan muutoksia tuovat juhlapyhät. Ruokalistan ateriat valmistetaan laadukkaista, pääsääntöisesti kotimaisista raaka-aineista; mm. marjat ovat kokonaan kotimaisia. Lähituottajien tuotteita ja luomua käytetään mahdollisuuksien mukaan. 

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliot sekä eettiset/uskonnolliset ruoka-ainerajoitukset huomioidaan oppilaan tarpeen mukaan.  Pysyvistä erityisruokavalioista ja vaikeista ruoka-allergioista täytetään lomake ja toimitetaan terveydenhoitajan kautta keittiöön.  Eettisistä/ uskonnollisista ruokarajoituksista vanhemmat ilmoittavat myös erillisellä lomakkeella keittiöön.

Maksullinen välipala

Kouluissa on tarjolla maksullinen välipala, jonka tarkoitus on antaa energiaa iltapäivän opiskeluun ja harrastuksiin. Oppilas itse koostaa terveellisistä vaihtoehdoista haluamansa välipalapaketin.

Yhteystiedot

Kouluissa tarjotaan Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen valmistamaa ruokaa. Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen sivuilta löydät ajantasaista tietoa kouluruokailusta.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy
Vesijärvenkatu 9a

15140 Lahti
info@paijatateria.fi

avoinna klo 9 - 15

 

 • Kouluruokailu

  Koulussa on hyvää ruokaa.

 • Kouluruokailu

  Tarjolla on kasvisruokavaihtoehto päivittäin.

 • Kouluruokailu

  Terveellinen lounas lisää yleistä hyvinvointia.

 • Kouluruokailu

  Välipalasta saa energiaa iltapäivän opiskeluun ja harrastuksiin.

 • Kouluruokailu

  Omavalvonta kuuluu päivittäiseen ateriapalveluun.