Hyppää sisältöön

Ruotsinkielinen perusopetus

Ruotsinkielistä esiopetusta sekä perusopetusta 1 – 6 -luokilla järjestetään Lahden ruotsinkielisessä koulussa, joka toimii Svenska Gårdenissa Anttilanmäellä. Koulu toimii ruotsinkielisten oppilaiden lähikouluna, ja sinne otetaan myös lähikuntien lapsia oppilaiksi. Opetus tapahtuu vuosiluokilla 1. – 6. yhdysluokissa. Koulun tiloissa toimii myös Folkhälsanin ruotsinkielinen iltapäivätoiminta klo 12-17 sekä ruotsinkielinen päiväkoti.

7. – 9. luokkalaisten ruotsinkielinen perusopetus järjestetään Tiirismaan peruskoulun tiloissa. Peruskoulun jälkeen oppilaat voivat Lahdessa hakeutua suomenkieliseen toisen asteen koulutukseen tai englanninkieliselle IB-linjalle Lahden lukio Gaudiaan.

 • Ruotsia äidinkielenä puhuvat lapset voivat hakea ruotsinkieliseen esiopetukseen. Hakuaika elokuussa 2023 alkavaan esiopetukseen on 9. – 23.1.2023. 

  Ruotsinkieliseen esiopetukseen haetaan täyttämällä sähköinen lomake. Hakulomake on täytettävissä hakuaikana. Jos hakeminen sähköisellä lomakkeella ei ole mahdollista, voi hakulomakkeen tulostaa hakuaikana. Tulostettu ja täytetty hakulomake tulee palauttaa 23.1.2023 klo 15 mennessä Lahden ruotsinkielisen koulun koulusihteerille.

 • Ruotsia äidinkielenä puhuvat lapset voivat ilmoittautua ruotsinkieliseen perusopetukseen ensimmäiselle luokalleElokuussa 2023 ensimmäisen luokan aloittavat tulevat ekaluokkalaiset ilmoittautuvat kouluun 9. – 23.1.2023

  Tulevat ekaluokkaluokkalaiset saavat tammikuussa postitse kotiin ilmoittautumisohjeet.

  Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti Wilma-palvelun kautta.

  Jos hakeminen Wilman kautta ei ole mahdollista, voi hakulomakkeen tulostaa tältä sivulta hakuaikana. Ilmoittautumislomake tulee palauttaa 23.1.2023 klo 15 mennessä koulusihteerille siihen kouluun, josta oppilaalle haetaan paikkaan.

  Myös ne lapset, jotka hakevat koulunkäynnin lykkäystä tai perusopetuksen valmistavaan opetukseen tai tarvitsevat erityistä tukea, ilmoittautuvat omaan lähikouluun.

Lisätietoa