Siirry suoraan sisältöön

Eläinlääkäripalvelut

Vallitsevan korona -tilanteen takia Lahden kaupunki on tehnyt linjauksen, että kaupungineläinlääkärin pieneläinvastaanotolla hoidetaan yhä VAIN AKUUTTIHOITOA VAATIVAT POTILAAT. Akuuteiksi katsotaan eläinlääkärinhoitoa vaativat haavat, tulehdukselliset ja kipua aiheuttavat sekä henkeä uhkaavat sairaudet. 

Pyydämme myös huomioimaan:
Asioithan vastaanotollamme vain terveenä, jotta hoitohenkilökunta pystyy myös jatkossa turvaamaan lemmikkinne terveyden.

Olemme peruuttaneet seuraavien viikkojen kiireettömiä aikoja ja pyydämme, että kiireettömät potilaat hakeutuvat yksityisille vastaanotoille. Linjauksella on tarkoitus suojata virkaeläinlääkäreitämme sairastumiselta, jotta elintarvike-, eläintauti-, eläinsuojelu- ja akuuttien sairastapausten hoito voidaan jatkossakin turvata. Tuotantoeläinten sairastapausten hoito priorisoidaan kuten ennenkin, mikä voi aiheuttaa aikataulumuutoksia myös akuuttien pieneläinten sairaanhoidossa. Näissä tapauksissa olemme suoraan yhteydessä ajan varanneeseen henkilöön.

Ohjeita eläinlääkärikäyntiä varten:
- Älä tule vastaanotolle sairaana.
- Vain YKSI saattaja sairaalle lemmikille.
- Jos sairastut, ilmoita asiasta mahdollisimman pian vastaanotolle ajanvarauksen muuttamiseksi. Sairastapauksen johdosta perutusta ajasta emme peri myöhäisen peruutuksen maksua.

Päivystysaikana palvelut ennallaan. Päivystyksen numerot:
Suureläinpäivystys: p. 0600 39 2120
Pieneläinpäivystys: p.  0600 39 2121

Pahoittelemme vallitsevaa tilannetta ja kiitämme asiakkaitamme ymmärryksestä! Ilmoitamme mahdollisista muutoksista Facebook-sivuillamme ja Lahden kaupungin internet-sivuilla.

Lahden kaupunki
Lahden kaupungineläinlääkärin vastaanotto

Kaupunki huolehtii eläinlääkintähuoltolain mukaisesti eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä alueellaan.

Pieneläimet hoidetaan pääsääntöisesti eläinlääkärivastaanotolla. Vastaanoton palveluita ovat mm. hammaskiven poisto, rokotukset, eutanasia, näytteenotto ja perusleikkaukset. Vastaanotolla on käytössä laitteet ultraääni-, veri- ja virtsanäytetutkimuksiin sekä inhalaatioanestesia. Vastaanottoaika on arkisin klo 9.00 – 16.00. Palvelut suoritetaan vain ajanvarauksella. Alle 24 h peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitetaan 30 euroa.

Päivystys virka-ajan ulkopuolella jatkuu entiseen tapaan (päivystys Lahdessa, Hollolassa tai Kärkölässä) ja päivystysnumerot säilyvät entisellään: suureläimet p. 0600 392 120 ja pieneläimet p. 0600 392 121.

Kotikäynnit

Kotikäyntejä pieneläimille tehdään vain ajanvarauksella erikseen sovittaessa. Kotikäynneillä voidaan hoitaa vain rajoitetusti toimenpiteitä, kuten eutanasia, rokotus ja pentutarkastus. Kotikäynneillä on vastaanottokäyntejä korkeammat käyntimaksut ja matkoista veloitetaan kilometrikorvaus. Kotikäyntejä pieneläimille voidaan tarjota lisäpalveluna vain muun potilastyön niin salliessa ja tästä johtuen kotikäyntejä ei välttämättä ole saatavilla kaikille päiville.

Suureläimet

Ajanvaraus tilakäynneille on puhelinaikana arkisin klo 8.00 - 9.00. Tilakäynteinä tehdään perustason sairaanhoitoa tuotantoeläimille ja hevosille sekä terveydenhuoltopalveluita tuotantoeläimille.

Yhteystiedot

Lahden kaupungin eläinlääkärivastaanotto
Juhonkatu 1
15700 Lahti

Vastaanottotiloissa toimivat praktikkoeläinlääkäri Nina Nihtilä ja vs. praktikkoeläinlääkäri

Salla Nevalainen. 

Eläinlääkäripalvelut vain ajanvarauksella. Puhelinaika ja ajanvaraus arkisin klo 8.00 – 9.00
p. 044 416 2749

Puhelinajan ulkopuolella käytössä on takaisinsoittopalvelu, jätä viesti vastaajaan.
Hätätapaukset puhelinajan jälkeen klo 9.00 – 16.00, jätä viesti vastaajaan.