Hyppää sisältöön

Ehdota vuoden 2021 lahtelaisia urheilun ja kulttuurialan palkittavia

Vastaajia pyydetään myös perustelemaan ehdotuksensa. Ehdotuksia palkittavista voi antaa keskiviikkoon 8.12.2021 kello 12:een mennessä.

Lahden kaupunki kysyy kuntalaisilta ehdotuksia, kenelle kuuluu palkinto vuoden 2021 lahtelaisesta urheiluteosta ja kenelle kulttuurialan tunnustuspalkinto. Ehdottaa voi myös vuoden nuorta lahtelaista urheilijaa ja kulttuurintekijää.

Ehdotuksia voi antaa yhdestä tai vaikka kaikista kategorioista. Vastaajia pyydetään myös perustelemaan ehdotuksensa. Ehdotuksia palkittavista voi antaa keskiviikkoon 8.12.2021 kello 12:een mennessä.

– Jo useana vuonna kuntalaisilta on kysytty ehdotuksia palkittavista. Ehdotusten joukosta loistavat palkittavat ovat myös löytyneet, toteaa liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.
– Tämä on samalla katsaus siihen, miten lahtelaiset kulttuuria ja urheilua tulkitsevat.

Linkki kyselyyn löytyy tämän uutisen lopusta sekä lahti.fi/osallistujavaikuta -verkkosivulta. Vastauksen voi antaa myös vierailemalla Lahti-Pisteessä Kauppakeskus Triossa.

Kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981

Kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos täsmentää, että kulttuurialan tunnustuspalkinnossa kyse on usein elämäntyöpalkinnosta.
– Kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.

Viime vuosien kulttuurialan palkitut ovat näyttelijä Ritva Sorvali (2020), muusikko ja näyttelijä Minja Koski (2019), käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulo (2018).

Vuoden lahtelainen urheiluteko palkitaan nyt 14. kertaa

Lanki kertoo, että urheilun puolella useimmiten palkitaan juuri kyseisenä vuonna tehdystä urheiluteosta, esimerkiksi merkittävästä voitosta tai saavutuksesta.
– Vuoden lahtelaisen urheiluteon valintakriteereitä ovat merkittävä menestys kilpailuissa kansallisesti ja kansainvälisesti tai muunlainen lahtelaista urheilukulttuuria myönteisesti edistävä ja uudistava toiminta.

Viime vuosien palkitut ovat liikunta- ja urheiluseuratoiminnan selviytyminen koronakriisistä 2020 sekä karaten huipputuomari Pirkko Heinonen (2019) ja painija Arvi Savolainen (2018).

Vuoden nuori urheilija ja nuori kulttuurintekijä palkitaan stipendillä nyt kolmannen kerran

Vuoden nuori urheilija –stipendi myönnetään nuorelle lahtelaista seuraa edustavalle urheilijalle tai ryhmälle valtakunnallisesta ja/tai kansainvälisestä menestyksestä. Huomionosoituksen tarkoituksena on kannustaa nuoria urheilijoita urallaan eteenpäin. Viime vuonna 2020 palkittiin painonnostaja Jesse Nykänen ja vuonna 2019 keilaaja Jesse Ahokas.

Vuoden nuori kulttuurintekijä –stipendi myönnetään nuorelle lahtelaiselle taiteilijalle tai työryhmälle mielenkiintoisesta ja taiteellisesti korkeatasoisesta toiminnasta kuluvana vuonna. Huomionosoituksen tarkoituksena on nostaa esiin nousevia lahtelaisia kykyjä. Vuoden 2020 tunnustuksen sai muotoilija Kaisa Jäntti ja 2019 tunnustuksen kuvataiteilija Pinja Sydänmaa.

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päättää palkittavista joulukuun 2021 kokouksessaan.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue
Liikunnan ja kulttuurin vastuualue,
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, p. 050 559 4145
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, p. 050 387 8792
Vastaa kyselyyn tästä

 

korjattu nimi ti 30.11. klo 13.40: Ritva Sorvali