Hyppää sisältöön

Elinvoima- ja työllisyysjaosto 14.2.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi yhteistyösopimuksen Lahden kaupungin ja Lahti City ry:n välillä.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi yhteistyösopimuksen Lahden kaupungin ja Lahti City ry:n välillä. Lahden kaupunki on vuoden 2022 käyttösuunnitelmassa sitoutunut Lahti City ry:n vuosiavustukseen, joka on 63 000 euroa.

Lahti City ry:n toiminta tukee keskustan alueen elinvoimaa ja asiointiviihtyisyyttä sekä yritysten välistä verkostoitumista.

Kansainvälinen koripallotapahtuma Lahteen

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti myöntää Lahti Basketball Juniorit ry:lle 15 000 euroa Easter Tournament 2022 -tapahtuman tilavuokraan. Tapahtuma järjestetään 15.–17. huhtikuuta Lahdessa. Turnaukseen odotetaan saapuvan 240 joukkuetta ja 4 500 turnausvierasta. Mukana on joukkueita eri puolilta Eurooppaa, jos koronatilanne sallii.

Lahden Seudun Kehitys Ladec Oy:n sopimusta vuoden 2022 palvelusisällöistä ei käsitelty kokouksessa. Muuten elinvoima ja työllisyysjaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti.

Tausta

Vuonna 2022 Lahden kaupungin elinvoima- ja työllisyyspalveluiden toteuttamassa elinvoimatyössä erityishuomion kohteena ovat kaupungin kehittäminen johtavana ympäristökaupunkina sekä kestävänä ja menestyvänä yritys-, yliopisto- ja tapahtumakaupunkina. Elinvoimapalvelut vastaavat elinkeinoyhteistyöstä, korkeakouluyhteistyöstä, innovaatio- ja hanketoiminnasta, tapahtumatoiminnasta, ympäristökehityksestä, kansainvälisistä asioista, edunvalvonnasta ja sidosryhmäyhteistyöstä sekä maahanmuuttotyöstä.

Työllisyyspalveluiden tavoitteena on edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen hakeutumista sekä tuottaa yrityksille uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Lisätiedot:

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Milla Bruneau
p. 040 040 8951

Elinvoimajohtaja Markus Lankinen
p. 040 701 7328