Hyppää sisältöön

Elinvoima- ja työllisyysjaosto 21.3.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi toimintamallin yrityspalveluseteleiden käyttöön tälle vuodelle.

Yrityspalvelusetelin avulla Lahden kaupunki aktivoi yrityksiä pitkäjänteiseen kehittämistyöhön ja edistää yksityisten palvelumarkkinoiden kehittymistä. Tälle vuodelle Elinvoima- ja työllisyyspalveluiden käyttösuunnitelmassa yrityspalvelusetelitoimintaan on varattu 200 000 euroa.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti jatkaa StartHub toiminnan rahoittamista kolmen vuoden mittaisella sopimuksella. Sopimuksen kustannukset ovat 200 000 euroa vuodessa. Summan pitää sisältyä kaupunginvaltuuston vuosittain hyväksymään talousarvioon. StartHub on keskittynyt toiminnassaan palvelemaan Lahden seudun osaamispohjaisia start up -yrityksiä. Suuret odotukset ovat nyt erityisesti ohjelmisto- ja ympäristöalan yrityksiin liittyen.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti myöntää LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutille 8 000 euron avustuksen kevätnäytökseen. Suunnitelman mukaan tapahtuma järjestetään Sibeliustalon Puusepän verstas -tilassa toukokuussa. Aiemmin tapahtuma on järjestetty pääkaupunkiseudulla ja ulkomailla.

Jaosto myönsi myös Lahden Ahkera ry:lle 25 000 euroa Yleisurheilun Motonet GP 2022 -tapahtuman järjestämiskustannusten kattamiseen ja vuoden 2023 tapahtumien vapaaehtoisyhteistyön rakentamiseen. Lisäksi jaosto myönsi KP Fitness Productions Oy:lle 5 875 euroa Fitness Classic -tapahtuman tilavuokrakustannusten kattamiseen vuosittain 2022–2024. Samassa kokouksessa jaosto hyväksyi Elinvoima- ja työllisyyspalveluiden tapahtuma-avustusten kriteeristön ja toimintamallin, johon tapahtumanjärjestäjien kannattaa tutustua.

Lisäksi jaosto sai tilannekatsauksen Ukrainan sodan vaikutuksista Lahden elinkeinoihin ja työmarkkinoihin.

Elinvoima ja työllisyysjaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti.

Lisätiedot:

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Milla Bruneau
p. 040 040 8951

Elinvoimajohtaja Markus Lankinen
p. 040 701 7328