Hyppää sisältöön

Ikäihmisten niittykesteillä nautitaan kesästä ja luonnosta

Ulkokohtaamispaikat tuovat iloa ikääntyneiden kesään - Niittykestit kutsuvat ikäihmisiä tekemään pieniä ympäristötekoja ja virkistymään.

Niittykestit on lahtelaisille ikääntyneille suunnattu, koko kesän mittainen, avoin ja maksuton tapahtuma. Tapahtumapaikkoina toimivat Mukkulan kirkon viereiselle palstalle sekä Kiveriön ja Paavolan yhteisöllisiin puutarhoihin kylvetyt niityt. Niittykestit toimivat alueilla asuvien ikäihmisten kohtaamispaikkoina. Niissä vanhukset voivat käydä virkistymässä, tapaamassa toisiaan ja nauttimassa luonnon läheisyydestä. He voivat myös osallistua kasvien hoitoon pienin, itselle sopivin, tehtävin tai valmistaa työpajoissa hyönteishotellin tai perhosbaarin.

Kohtaamispaikat kutsuvat ikääntyneitä liikkumaan omatoimisesti ja nauttimaan oman asuinpaikan lähiympäristöstä yksin ja yhdessä. Niityn laidalle voi istahtaa lenkin lomassa nauttimaan termospullokahvit ja omat eväät. Omatoimisten ja spontaanien kohtaamisten lisäksi niittykukkien ja hyötykasvien äärellä on ennalta sovittuna aikana kerran viikossa paikalla myös puutarhaemäntä.

Tapahtuma on osa ympäristöpääkaupungin ohjelmaa. Sen toteuttamisessa noudatetaan vallitsevia koronaohjeistuksia. Tapahtumassa tehdään yhteistyötä Lahden Ympäristöpajan sekä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Yhteinen Mukkula -hankkeen kanssa.

Niittykestejä järjestää ikäihmisten kotona asumista tukeva Lahden Lähimmäispalvelu ry. Yhdistys on vuonna 1987 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää Lahden alueella asuvien vanhusten hyvinvointia ja kotona asumista. Yhdistyksen toiminta sisältää ikääntyneille suunnattua kotipalvelua, vapaa-ajan- ja vapaaehtoistoimintaa.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Jonna Piipponen-Karkulowski, p. 050 431 9937

Niittykestien pitopaikat

Mukkula

Kilpiäistentie 3, maanantaisin klo 10-12

Kiveriö

Hirsimetsäntie 64, tiistaisin klo 10.30-12.30

Paavola

Laaksokatu 13, keskiviikkoisin klo 13-15

Aihealueet