Hyppää sisältöön

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa vietetään Vaahterasalissa

Tapahtumaa voi seurata myös virtuaalisesti. Viikonloppuna huipentuu myös vuosi Euroopan ympäristöpääkaupunkina toritapahtumassa.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla järjestetään tänä vuonna Kansantalon Vaahterasalissa. Koko perheelle suunnatussa juhlassa esiintyy vuoden 2015 tangokuninkaaksi valittu Aki Samuli.

Juhlapuhujana tapahtumassa on Lahden mitalilla hiljattain palkittu Riku Routo. Lahden kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt. Kansalaisjuhlassa esiintyvät Lahti Brass Quintet, Kaartin soittokunnan varusmiesbändi ja Lahden Tanssiopisto. Tilaisuuden juontavat Lahden Nuorisoteatterin nuoret.

Saavuthan paikalle hyvissä ajoin. Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin ja seuraat lähetystä verkossa. Sisäänpääsyn yhteydessä koronapassi tarkastetaan, lisäksi käytössä on maskisuositus. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Isot kunniamerkit kiinnitetään pikkutakkiin, veteraanimitalit ja Sininen Risti päällystakkiin.

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Tilaisuus striimataan, joten sitä on mahdollista seurata myös virtuaalisesti. Tapahtuma kestää noin 40 minuuttia.

Ympäristöpääkaupunkivuosi huipentuu

Ympäristöpääkaupunkivuoden yhteistä juhlaa vietetään 4.–5.12. torilla. Tapahtumissa on luvassa ilmaiskonsertteja, taidetta ja pipolätkää. Tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille ja se on maksuton. Katso lisätietoja.

Aleksanterinkadun talvivalot ripustettiin jo tällä viikolla, koska kansallinen itsenäisyyspäivän paraati peruttiin Lahdesta. Kirkkopuiston valoteoskokonaisuus Lämpöinen polku on esillä 26.12. saakka.

Itsenäisyyspäivän tapahtumia Lahdessa

Klo 9 Kunnianosoitus Ristinkirkon sankarihaudoilla

Klo 10 Sanajumalanpalvelus Ristinkirkolla

Klo 14 Kansalaisjuhla Vaahterasalissa (Aleksanterinkatu 26 B)

Klo 16.30 Partiolaisten soihtukulkue, reitti: Vuorikatu–Erkonpuisto–Aleksanterinkatu–Kauppatori–Mariankatu–Ristinkirkko.

Klo 16.30 Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Sibeliustalossa, kapellimestari Dalia Stasevska,
sopraano Anu Komsi.

 

Lisätiedot:

Kansalaisjuhla
Kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792

Ympäristöpääkaupungin toritapahtuma
Ohjelmajohtaja
Saara Vauramo
p. 044 7161585