Hyppää sisältöön

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Lahdessa – lisäksi kansalaisjuhla torilla

Puolustusvoimat järjestää tänä vuonna itsenäisyyspäivän valtakunnallisen paraatin Lahdessa. Paraatikatselmus on Kisapuiston stadionilla ja ohimarssi Vapaudenkadulla.

Paraatiin osallistuu yhteensä noin 1 300 henkilöä. Paraatikatselmus alkaa kello 12 Kisapuiston stadionilla, jonne paraatijoukot aloittavat ryhmittymisen noin kello 11.30 alkaen. Ohimarssi Vapaudenkadulla alkaa kello 13.15.

Puolustusvoimien kalustoon voi tutustua Lahden kauppatorilla klo 9–16.

Paraati vaikuttaa itsenäisyyspäivän aattona ja itsenäisyyspäivänä liikennejärjestelyihin keskustan alueella. Lisäksi poikkeuksia on bussien reiteissä. Paraatin ylilennoista aiheutuu melua Lahden alueella.

Hyvissä ajoin paikalle

Paraatin järjestelyissä huomioidaan ajankohtainen viranomaisten terveysturvallisuusohjeistus ja noudatetaan Puolustusvoimien omia koronaohjeistuksia. Puolustusvoimat seuraa koronatilannetta yhdessä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa.

Yleisö on tervetullut seuraamaan päivän tapahtumia. Yleisöä pyydetään saapumaan tapahtumapaikoille hyvissä ajoin ja noudattamaan alueellisen terveysviranomaisen yleisötapahtumaa koskevia ohjeita ja tilanteen edellyttämiä terveysturvallisia toimintatapoja, kuten suositusta maskin käytöstä.

Kansalaisjuhla paraatin jälkeen

Itsenäisyyspäivän perinteinen kansalaisjuhla vietetään tänä vuonna Lahden kauppatorilla. Juhla alkaa kello 14 tai heti kun Puolustusvoimien itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati päättyy.

Lavalla esiintyy vuoden 2015 Tangokuninkaaksi valittu Aki Samuli. Juhlapuhujana on Lahden mitalilla hiljattain palkittu Riku Routo.

Mukana ohjelmassa on myös kaupungin virallinen tervehdys. Lisäksi kansalaisjuhlassa esiintyvät Lahti Brass Quintet, Kaartin soittokunnan varusmiesbändi, Lahden Tanssiopisto ja tilaisuuden juontaa Lahden Nuorisoteatterin nuoret.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla kestää noin puoli tuntia ja se on koko perheen juhla, johon kaikki ovat tervetulleita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Viikonloppuna juhlitaan ympäristöpääkaupunkivuotta

Itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna 4.–5.12. ympäristöpääkaupunkivuotta juhlitaan urheilun, taiteen ja musiikin merkeissä. Lue lisää ohjelmasta.

Aihealueet