Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus 10.1.2022

Kaupunginhallitus päätti hakea sadan edelläkävijäkaupungin joukkoon Euroopassa. LAB-ammattikorkeakoulu on saanut oikeuden kouluttaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörejä.

”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030 mennessä” haku sai kaupunginhallituksen hyväksynnän

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan Lahden kaupungin osallistumisen ”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030 mennessä” -mission hakuun. Missiot ovat Euroopan tutkimus- ja innovaatio-ohjelman elementti, joilla EU vastaa aikamme suuriin haasteisiin.

Euroopan komission tavoitteena on tukea ainakin sataa eurooppalaista kaupunkia saavuttamaan hiilineutraalisuuden vuoteen 2030 mennessä. Äänestyksen jälkeen (7-3) päätösehdotus hyväksyttiin.

Mukaan valitut kaupungit saavat räätälöityä tukea ilmastosopimuksen laatimiseen ja toimeenpanoon komission rahoittamalta NetZeroCities-missioalustalta. Kaupungeilla on myös mahdollisuus hakea hankerahoitusta erilaisista EU-ohjelmista. Mainehyötyjen lisäksi Missio-nimityksen (Mission label) toivotaan myös tuovan etua EU-hankkeiden arvioinneissa.

LAB-ammattikorkeakoulusta jatkossa sähköinsinöörejä

LAB-ammattikorkeakoulu on saanut oikeuden kouluttaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörejä. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen esityksestä valtioneuvosto päättää torstaina uudesta koulutusvastuusta.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen kertoi kaupunginhallitukselle, että tulevaisuudessa LUT-yliopistosta valmistuu tekniikan ja kauppatieteiden osaajien lisäksi myös yhteiskuntatieteilijöitä.

Tavoitteena on, että 2030-luvulla LUT-yliopistolla on noin tuhannen opiskelijan ja sadan tutkijan yhteiskuntatieteiden tiedekunta, joka on keskeinen osa toimintaa.

Kaupunginhallitus 10.1.2022