Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus sai laajan Ukraina-infon

Ukrainan sodan vaikutuksista Lahteen annettiin kaupunginhallitukselle laaja selvitys. Samoin soteuudistuksen valmistelua esiteltiin. Kulta-Hannes tulee saamaan 20 000 euron huojennuksen tulevan omakotitalotonttinsa hinnasta.

Ukrainassa käynnissä oleva sota heijastuu monin tavoin Lahteen. Sisäministeriö koordinoi ukrainalaisten pakolaisten vastaanottamista, maahanmuuttovirasto ylläpitää vastaanottojärjestelmää ja vastaanottokeskukset palvelevat tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa hakeneita.

Tällä hetkellä Lahteen on tullut sodan vuoksi noin 400 ukrainalaista. Heidän lisäkseen Lahden kaupungille esitetään 600 henkilön vastaanottamista. Lisäksi energiahinnat ovat nousseet ja monista raaka-aineista on pula, mikä vaikuttaa suoraan yritysten liiketoimintaan.

Sote-uudistus vaikuttaa monella tavoin Lahden kaupungin talouteen. Omaisuus- ja kiinteistötyöryhmä, talous- ja strategiatyöryhmä sekä asiakasyhteistyöryhmä pyrkivät tunnistamaan, mitä kaikkea pitää tehdä ennen soteuudistuksen toteutumista.

 

Lahti Lähettiläs Hannes Björninen saa 20 000 euron huojennuksen omakotitalotonttiin

Kaupunginhallitus päätti myöntää Pekingin 2022 talviolympialaisissa miesten jääkiekkojoukkueessa olympiakultaa voittaneelle Hannes Björniselle 20000 €:n huojennuksen vapaavalintaisesta Lahden kaupungin luovuttamasta omakotitalotontista.

Hannes Björninen edusti Suomen miesten jääkiekkomaajoukkuetta Pekingin talviolympialaisissa 2022. Joukkue saavutti historiallisesti olympiakultaa. Lahden kaupunki on tapauskohtaisesti huomioinut eri urheilulajeissa menestyneitä Lahdesta lähtöisin olevia urheilijoita. Björnisen palkitsemisessa on huomioitu aikaisempien palkittujen urheilijoiden saama tuki sekä olemassa olevat palkitsemisen vaihtoehdot.

Lahden kaupunki on myös nimittänyt Hannes Björnisen Lahti Lähettilääksi. Hannes Björninen on erinomainen esikuva kaikille lahtelaisille, etenkin lapsille ja nuorille. Hän on ylpeä juuristaan ja siksi erinomainen lähettiläs kertomaan Suomessa ja maailmalla Lahden ainutlaatuisuudesta.

 

Jäsenet Kestävä Lahti -säätiöön

Kaupunginhallitus päätti nimetä liiketoimintakehittäjä, kaupunginvaltuuston 3. vpj Pekka Komun, toimitusjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen Milla Bruneaun, maakuntajohtaja Niina Pautola-Molin ja kaupunkineuvos Jyrki Myllyvirran jäseniksi Kestävä Lahti -säätiön hallitukseen toimikaudelle 2.4.2022-1.4.2024. Kaupunginhallitus pyytää säätiön hallitukselta toiminta- ja taloussuunnitelmaesittelyn kaudelle 2.4.2022-1.4.2024.

 

Muilta osin kaupunginhallituksessa päätettiin päätösehdotusten mukaisesti.

 

Esityslistaan