Hyppää sisältöön

Kaupungininsinööriksi esitetään Mika Lastikkaa

Tekninen ja ympäristölautakunta valitsee Lahden uuden kaupungininsinöörin 27.4.
Mika Lastikkaa esitetään kaupungininsinööriksi

Lahti sai kaupungininsinöörin avoimeen virkaan 5 hakemusta. Hakijoista haastateltiin neljä ja henkilöarviointiin eteni kolme hakijaa. Valintatyöryhmä esittää yksimielisesti lautakunnalle diplomi-insinööri Mika Lastikan valintaa.

Lastikka on työskennellyt kaupungininsinöörin viransijaisena viime joulukuusta lähtien. Hän on työskennellyt Lahden kaupungilla vuodesta 2008 lähtien. Valintatyöryhmän mukaan Lastikka täyttää parhaiten ne ominaisuudet, joita tehtävän menestyksellinen hoito edellyttää. Myös henkilöarviointi tukee hänen valintaansa.

Kaupungininsinööri vastaa kunnallistekniikan vastuualueen johtamisesta ja kehittämisestä sekä osallistuu johtoryhmätyöhön ja esittelee vastuualueen asiat teknisessä ja ympäristölautakunnassa. Kaupungininsinööri johtaa yleisten alueiden kehittämistä, kunnossapitoa ja rakentamista. Hän vastaa myös seudullisesta joukkoliikenteestä ja toimii esittelijänä joukkoliikennelautakunnassa.

Valintatyöryhmässä ovat lautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron, varapuheenjohtaja Sanna Mäkinen, kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho ja kaupunkiympäristön palvelualueen vastuualuejohtajat Petri Honkanen ja Mika Kemppainen sekä kaupungin rekrytointipäällikkö Mira Oksanen.

Lautakunta vahvisti Lastikan valinnan. Päivitetty 28.4.

Tekninen ja ympäristölautakunta 27.4. esityslista

Aihealueet