Hyppää sisältöön

Kaupunginjohtaja haastatteli peruskoululaisia – nuorten mielestä Lahti on hyvä paikka

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen keskusteli lahtelaisten peruskoululaisten kanssa Lahdesta, ympäristöpääkaupungista ja toiveista Lahden tulevaisuuteen. Nuorten mielestä Lahdessa on kaikkea.

Kaupunginjohtaja kysyy -livelähetys järjestettiin ensimmäistä kertaa 11.10. Fellmanniassa. Lähteen koulun oppilaat Alli Kahikko, Lotta Korhonen, Iina Nurminen ja Aliisa Helminen vastasivat kaupunginjohtajan kysymyksiin ajankohtaisista lahtelaisia lapsia ja nuoria askarruttavia asioista. Verkon välityksellä tilaisuuteen osallistuneet oppilaat kertoivat ajatuksiaan kaupunginjohtajalle kyselyn avulla. Tilaisuuteen osallistui parhaimmillaan yli 50 luokkaa.

”On tosi siistiä, että Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki”

Kaupunginjohtaja ja nuoret keskustelivat muun muassa Lahden ympäristöpääkaupunkivuodesta ja kestävästä liikkumisesta. Oppilaiden mielestä Lahti on edistynyt paljon ympäristöasioissa.

Pyöräily oli kyselyn ja keskustelun perusteella suosituin tapa mennä kouluun nyt ja myös tulevaisuudessa. Myös kaupunginjohtaja kertoi tulevansa useimmiten pyörällä töihin. Keskustelijat olivat samaa mieltä siitä, että pyöräily on paitsi ympäristölle hyvä ratkaisu, niin se hyödyttää myös pyöräilijää itseään.

Nuoret olivat tyytyväisiä pyöräreitteihin, mutta ehdottivat, että useammilla pyöräteillä jalankulkijoille ja pyöräilijöille voisi olla omat reitit.

Lahdessa on hyvät vaikutusmahdollisuudet

Nuorten mielestä aikuiset kuuntelevat heitä verrattain hyvin kotona, koulussa ja harrastuksissa. Nuoret kertoivat kaupunginjohtajalle, että heidän mielestään Lahdessa on hyvät vaikutusmahdollisuudet. Toisaalta heistä olisi hienoa, jos nuoret saisivat vaikuttaa vielä enemmän heitä koskeviin asioihin, kuten harrastuksiin ja ajanviettopaikkoihin.

Aihealueet