Hyppää sisältöön

Kaupunginjohtaja vastasi lahtelaisten peruskoululaisten kysymyksiin livelähetyksessä

Kaupungintalolla keskiviikkona 25.5. järjestetyssä livelähetyksessä kaupunginjohtaja Pekka Timonen vastasi lahtelaisten peruskoululaisten kysymyksiin ajankohtaisiin aiheisiin, kaupungin toimintaan sekä kaupunginjohtajan työhön liittyen.

Kysy kaupunginjohtajalta -livelähetyksessä Kivimaan koulun kahdeksasluokkalaiset Edla Hämäläinen ja Evita Helenius esittivät kaupunginjohtaja Pekka Timoselle lahtelaisia lapsia ja nuoria askarruttavia kysymyksiä. Tilaisuuteen osallistui parhaimmillaan yli 27 luokkaa!

– Usein nuorille suunnatut tilaisuudet kestävät liian kauan. Skididialogiin kuuluva Kysy kaupunginjohtajalta -lähetys oli sopiva paketti: tarpeeksi lyhyt, hyvä rakenne ja napakka. Tilaisuuden jälkeen tuli voittajafiilis – me tehtiin se, kertovat Evita Helenius ja Edla Hämäläinen tunnelmiaan lähetyksen jälkeen.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin merkitys korostui livelähetyksen keskustelussa

Livelähetyksessä keskusteltiin koulusta, hyvinvoinnista ja oppilaiden arjesta. Kaupunginjohtaja vastasi muun muassa siihen, miten nuorten hyvinvointia voidaan edistää kaupungissa. Nuorten hyvinvointia edistetään esimerkiksi tarjoamalla nuorille harrastusmahdollisuuksia ja ajanviettopaikkoja, tukea sekä opettajille työkaluja huomata oppilaan pahoinvointi koulussa.

– Muistakaa pitää kaverista huolta, muistuttaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Minkälaiset kysymykset askarruttivat lahtelaisia lapsia ja nuoria?

Lapset ja nuoret kysyivät kaupunginjohtajalta kysymyksiä kaupunkiin, nuorten arkeen ja vapaa-aikaan sekä kaupunginjohtajan työhön liittyen. Nuoret olivat kiinnostuneita siitä, mitä kaupunginjohtajan työhön kuuluu, mitä Lahdessa tulisi kehittää ja minkälainen on kaupunginjohtajan urapolku. Lisäksi nuoria kiinnostivat kaupungin tulevaisuus, omaan asuinalueeseen vaikuttaminen ja vapaa-ajan mahdollisuudet.

Tilaisuuden juontajat Evita Helenius ja Edla Hämäläinen olivat tyytyväisiä tilaisuuden kulkuun.

– Oli mielenkiintoista tavata kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja kuulla hänen työstään. Saimme uutta tietoa Lahdesta ja vastauksia myös omiin kysymyksiimme.

Livelähetystä varten koululaisilla oli mahdollisuus lähettää ennakkokysymyksiä. Niitä saapui runsaasti, 257 kappaletta. Lähetetyistä ennakkokysymyksistä haastattelijat valitsivat livelähetyksessä esitettävät kysymykset. Ennakkokysymysten lisäksi osallistujien oli mahdollista esittää lisää kysymyksiä Teams-tilaisuuden chat-kentässä.

Katso Kysy kaupunginjohtajalta -livelähetyksen tallenne Lahden perusopetuksen Youtube-kanavalta. Tallenne on katsottavissa ti 8.6.2021 saakka.