Hyppää sisältöön

Kaupunkilainen-lehti uudistuu – tavoitteena uudet lukijaryhmät

Lukijatutkimuksen mukaan Kaupunkilainen-lehteä arvostetaan, mutta siihen kaivataan raikkautta.

Lahden kaupungin tiedotuslehti Kaupunkilainen sai hyvän arvion lukijatutkimuksessa, joka tehtiin viime vuoden joulukuussa. Kaupunkilainen jaetaan joka kotiin neljä kertaa vuodessa. Lisäksi se ilmestyy näköislehtenä verkossa.

Lahtelaisten mielipidettä kysyttiin muun muassa lehden yleismielikuvasta, merkityksestä, kiinnostavuudesta sekä ulkoasusta ja artikkeleista. Kaikilla osa-alueilla lehti pärjäsi hyvin. Yli 80 prosenttia kyselyyn vastanneista lukee heti lehden sen ilmestyttyä.

– Myönteiset tulokset kertovat siitä, että kaupunkilaiset haluavat painetun lehden ja kokevat sen tarpeelliseksi. Haluamme kehittää lehteä edelleen niin, että myös nuoremmat lahtelaiset ottaisivat sen omakseen, viestintäjohtaja Veera Hämäläinen kertoo.

Enemmän aikaa kestävämpiä juttuja

Kaupunkilainen muutetaan sanomalehtityylisestä julkaisusta aikakauslehtimuotoon. Samalla ilmestymistiheys vähenee neljästä lehdestä kahteen lehteen vuodessa. Ensimmäinen lehti ilmestyy huhtikuun lopussa.

– Aiomme nykyisillä resursseilla tehdä vuodessa kaksi entistä laadukkaampaa lehteä. Silti vuosittainen sivumäärä pysyy suunnilleen samana. Haluamme tarjota enemmän aikaa kestäviä ja taustoittavia artikkeleita, mutta myös lyhyempiä tietoiskuja kaupungin palveluista.

Lukijakyselyssä kaupunkilaiset kertoivat haluavansa tietoa esimerkiksi päätöksentekoprosesseista, kaupungin työntekijöiden työnkuvista, ylipäätään Lahden asioista, kaupungin kehittämisestä ja kulttuuritarjonnasta.

Lukijakysely toteutettiin 2.–16.12.2021 online-kyselyllä ja Palvelutorilla sai täyttää paperisen kaavakkeen. Kyselyyn vastasi 153 lukijaa. Vastaajien kesken arvottiin liput Sinfonia Lahden konserttiin ja kaupunginteatteriin sekä sarjakortti uimahalliin. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.