Hyppää sisältöön

Kesälomatekemistä lahtelaisille lapsille ja nuorille

Harrastelahti.fi -sivusto kokoaa yhteen kesälomatarjonnan lahtelaisille lapsille ja nuorille. Nyt kannattaa tutustua tarjontaan, ilmoittautumisajankohtiin ja -ohjeisiin. Toimintaa toteutetaan ajankohtaisten koronasuositusten mukaisesti.

Luvassa on esimerkiksi lenttistä, pesistä, eläinterapiaa, iltanavetta- ja maatilakoulu, kässä-, kudonta-, makramee- ja ompelupajat, tennistä, leirejä ja päiväleirejä, golfia, suunnistusta, jalkapalloa, retkiä, kuvataidetta, ruoanlaittoa ja vaikka mitä muuta! Haasteellisissa elämäntilanteissa oleville lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus myös yhteisölliseen tekemiseen ja saada keskusteluapua ja vertaistukea ero- ja sururyhmissä.

Kesälomatoimintaa toteuttavat muun muassa seurat, järjestöt ja yhdistykset, Lahden nuorisopalvelut, Lahden seurakunnat, Lahden ensi- ja turvakoti ja Päijät-Hämeen LUMA-keskus.

Toimintaa toteutetaan ajankohtaisten koronasuositusten mukaisesti.

Lahden nuorisopalveluilla runsaasti lomatekemistä 10–29-vuotiaille nuorille

Nuorisopalvelut tarjoaa kesällä mahtavaa ja turvallista lomatekemistä lahtelaisille nuorille. Luvassa on mm. KesäCamping -leirit, Kariston kesänuokku, retki laama- ja eläintilalle, taidepläjäystä, pupuleiri, klassikkopelipäiviä, kokkaamista ja olympialaiset. Kesätoimintoja järjestetään laajasti Lahden alueella ja leirit nuorisopalveluiden leirikeskuksessa Sysmässä. Tarjolla on paljon maksutonta toimintaa.

Osaan toiminnoista tulee ilmoittautua etukäteen osoitteessa verkkokauppa.lahti.fi ma 17.5. klo 9.00 alkaen. Verkkokauppa sulkeutuu 24.5. klo 23.30.

Nuorisopalvelujen kesälomatoimintojen koonti löytyy paitsi harrastelahti.fi -osoitteesta myös kaupungin nuorisopalvelun sivuilta: lahti.fi/kasvatus-ja-koulutus/nuorisopalvelut/tiloja-ja-toimintaa/

Ihme ja kumma – luonnontieteitä ja luovuutta -päiväleiri ma-pe 7.-11.6.2021

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen kesäleirillä yhdistyvät tänä vuonna luonnontieteellinen tutkiminen ja luova tekeminen. Leiriläiset jaetaan pienryhmiin ja pääosa toiminnoista tapahtuu ulkona, Lahden Tiedepuiston alueella ja sen läheisyydessä.

Päiväleiri sisältää eväslounaan ja on tarkoitettu vuonna 2011-2013 syntyneille lapsille. Leirimaksu 25 €, leirille mahtuu 15 osallistujaa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa: www.lyyti.in/ihmejakumma 

Maksuton kesätyöpaja 12-17 vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet 14.-16.6.2021.

Työpajassa tehdään monenlaisia luovia juttuja, retkeillään ja viihdytään ryhmässä. Paja sopii erityisesti sinulle, joka haluat auttaa muita sekä uskallat kertoa oman mielipiteesi. Työpajassa saat uusia kavereita ja mahdollisuuden tuoda esiin kokemuksiasi vanhempien erosta.

Tarjoamme päivittäisen aamupalan ja lounaan. Kiitokseksi saat leffalippuja sekä todistuksen osallistumisestasi työpajaan. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: Lahden ensi- ja turvakoti

Lisätiedot

Lahden kaupunki
harrastuskoordinaattori Tiia Bucovschi
p. 044 416 3743, tiia.bucovschi@lahti.fi
Lisätietoja ja kesän tarjontaa osoitteessa harrastelahti.fi