Hyppää sisältöön

Kesän 2023 SM-viikko järjestetään Lahdessa

Suomen monipuolisin urheilutapahtuma SM-viikko kokoaa tuhansia urheilijoita kisaamaan lajiensa Suomen mestaruuksista. Kesällä 2023 SM-viikko järjestetään Lahdessa.

SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Tapahtuman perusajatuksena on saada mukana oleville urheilulajeille enemmän tunnettuutta ja näkyvyyttä, ja sitä kautta uusia seuraajia ja harrastajia. SM-viikkoa on järjestetty vuodesta 2016 lähtien Tampereella (2016–17), Vantaalla (2018–19) ja Joensuussa (2020). Kesän 2022 tapahtumapaikka on Salo ja kesällä 2023 tapahtuma järjestetään Lahdessa.

– Lahti on Suomessa poikkeuksellisen merkittävä urheilukaupunki, joten useiden lajien yhteinen SM-viikko sopii Lahteen erityisen hyvin. Samalla se täydentää Lahden urheilutapahtumien supervuotta 2023, jolloin kaupungissa järjestetään poikkeuksellisen monta kansallista ja kansainvälistä urheilun suurtapahtumaa, toteaa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

SM-viikko on osa Olympiakomitean palvelutarjontaa. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen pitää tulevaa isäntäkaupunkia hyvänä valintana:

– On hienoa, että SM-viikon tarina jatkuu jälleen uudessa järjestäjäkaupungissa. Lahden vahva osaaminen ja pitkäaikainen kokemus urheilutapahtumien järjestämisestä yhdistettynä hyviin ja monipuolisiin suorituspaikkoihin luo erinomaiset edellytykset kesän 2023 SM-viikolle.

Yle Urheilulla on ollut alusta lähtien vahva rooli SM-viikolla ja Ylen kanavien kautta lajit ovat tavoittaneet useita satoja tuhansia silmäpareja myös kotikatsomoissa.

– Haluamme olla rakentamassa monipuolista urheilukulttuuria ja tarjoamassa valtakunnallista näkyvyyttä myös pienemmille lajeille. SM-viikolla se onnistuu niin, että saamme tehtyä monesta lajista laadukasta tv-tuotantoa suomalaisille. Pohjoismaiset ja kansainväliset esimerkit kertovat, että yhteisessä tapahtumassa on paljon potentiaalia, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

SM-viikon operatiivisesta toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhteistyössä mukana olevien lajiliittojen, isäntäkaupungin ja Ylen kanssa. Vuosien aikana tapahtumassa on ollut mukana lähes 60 eri urheilulajia, ja SM-mitaleista on kisattu maalla, vedessä, lumella, jäällä ja ilmassa.

– Laaja ja monimuotoinen lajikirjo vaatii isäntäkaupungilta suuren määrän moneen taipuvia suorituspaikkoja. Lahdesta löytyy SM-viikon kasvavalle lajimäärälle hyvät puitteet ja etäisyydet kisapaikkojen välillä ovat lyhyet. Lahden urheilun supervuosi 2023 tuo varmasti lisää mielenkiintoa ja synergiaetuja myös SM-viikkotapahtumalle, toteaa SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri.

SM-viikko 2023 järjestetään Lahdessa kesätapahtumana, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Lisätietoja:

SM-viikko, vastaava tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263

www.sm-viikko.fi

Aihealueet