Hyppää sisältöön

Kirkkopuiston valotaide ja torin joulukuusi syttyvät lauantaina

Lahden joulunavausta vietetään kahden vuoden tauon jälkeen torilla.

Sateenkaaren väreissä loistavat valoteokset muuttavat Malva-museon edessä kulkevan Väinö Hovilan puistotien taianomaiseksi poluksi jälleen 20.11 alkaen. Teoskokonaisuuden ja niiden esillepanon on suunnitellut Flowers of Life -taiteilijaryhmä. Kaikki Kirkkopuiston teokset ovat Lahdessa ennennäkemättömiä.

Teoksissa hyödynnetään ultraviolettivaloa ja pimeässä hehkuvaa, fluoresoivaa maalia. Lämpöinen polku -nimeä kantava teoskokonaisuus on taiteilijaryhmän mukaan henkäys kesästä kylmenevän vuodenajan keskellä. Teokset ovat esillä 26.12. saakka. Teoskokonaisuuden järjestää Kirkkopuistoon Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva.

Joulupukki vierailee torilla

Lauantaina 20.11. klo 10 alkavassa torin joulunavaustapahtumassa vierailee joulupukki. Hänen lisäkseen nähdään lavalla muun muassa Mikael Saari ja Musiikkileikkikoulun Musiikkimarakatit. Avajaisissa kuullaan paljon musiikkia ja luistelemaan pääsee, jos sää sallii jäädyttämisen.

Jäätorilla juhlii joulunavausta Pekko Pelikaani ja Lahden Taitoluistelijat. Jäätorilla nähdään myös Theatrum Olgan Lumikuningatar ja jääkarhu-Gnur. Jäätori avautuu yleisölle klo 14, joten luistimet kannattaa ottaa mukaan. Joulukuusen kynttilät syttyvät iltapäivän ohjelmassa klo 16.

Torille saapuu myös VPK:n palomiehiä ja paloautoja, joihin pääsee tutustumaan. Tarkempi ohjelma Facebookissa. Joulunavauksen järjestää Lahti City ry.

Launeen linnan valaisu jatkuu 21.11. asti.

Lahden Joulukylä avataan 11.12.

Aihealueet