Hyppää sisältöön

Konserni- ja tilajaosto 20.6.

Konserni- ja tilajaosto hyväksyi Lahden kaupunginsairaalan myymisen. Lisäksi jaosto hyväksyi Kisapuiston stadionin pääkatsomon ja Myllypohjan monitoimitalon suunnitelmat.

Konserni- ja tilajaosto hyväksyi Lahden kaupunginsairaalan myymisen LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Ky:lle. Tontti säilyy kaupungin omistuksessa ja sitä vuokrataan jatkossa ostajalle. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä jatkaa kaupunginsairaalassa päävuokralaisena ja kauppa ei vaikuta asukkaiden palveluihin. Toteutuessaan kaupan arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin.

Kisapuiston stadionin pääkatsomon suunnitelma hyväksytty jatkovalmisteluun

Konserni- ja tilajaosto hyväksyi Kisapuiston stadionin pääkatsomon suunnitelman. Pääkatsomon suunnittelua jatketaan päätöksen pohjalta. Pääkatsomo aiotaan toteuttaa kolmikerroksisena ja siellä on paikat noin 2000 katsojalle. Pääkatsomoa täydennetään myöhemmin päätykatsomoilla, jolloin katsomoon mahtuu 4500 katsojaa. Nopeimmillaan uusi katsomo valmistuisi vuoden 2024 lopussa. Rakentamisessa noudatetaan vähähiilisen rakentamisen periaatteita.

Kisapuiston käyttäjiltä pyydetään lausunto suunnittelun jatkovalmistelua varten. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta merkitsi hankesuunnitelman tiedoksi kokouksessaan 15.6.2022.

Myllypohjan monitoimitalo toteutetaan korjausrakentamisella

Konserni- ja tilajaosto päätti hyväksyä Myllypohjan monitoimitalon rakentamisen sivistyslautakunnan 14.6.2022 ehdotuksen mukaisesti. Vanha koulurakennus peruskorjataan ja sitä laajennetaan. Monitoimitaloon sijoittuvat koulu, päiväkoti ja Ahtialan kirjasto.

Konserni- ja tilajaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti.

Alfaroc Oy:n toimitusjohtaja Tiia Bister on valittu Spatium Toimitilat Oy:n hallituksen jäseneksi.

 Lisätietoja:

Konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Jorma Ratia, p. 044 716 1215

Konserniohjauksen päällikkö Veli-Pekka Ignatius, p. 044 716 1895