Hyppää sisältöön

Konserni- ja tilajaosto antoi omistajaohjauksen Lahti Eventsin ongelmien ratkaisemiseksi

Lahden kaupungin konserni- ja tilajaosto käsitteli tiistaina 19.7. Lahti Events Oy:n tilannetta, joka on aiheutunut Kymiring Oy:n kyvyttömyydestä toteuttaa velvoitteitaan ja sopimuksiaan.

Lahti Events Oy on Lahden kaupungin omistaman KOKO Lahti Oy:n tytäryhtiö. Jaosto antoi päätöksessään omistajaohjeen KOKO Lahti Oy:lle koskien sen tytäryhtiön Lahti Events Oy:n toimintaa ja velvoitteita.

Jaosto sopi ratkaisuista, joilla pyritään turvaamaan kaupungin ja kaupunkikonsernin edut ja velvoitteet Lahden kaupunginvaltuuston strategian mukaisesti. Lahti Eventsin heinä–elokuun 2022 sovitut tapahtumat toteutetaan sovitusti.

Lahden kaupungin tapahtumatoiminnan organisoinnista ja yhtiörakenteista tehdään kokonaistarkastelu syyskuun puoliväliin mennessä.

– Jaosto esittää kaupunginhallitukselle, että tarkastelun tuloksena Lahti Eventsin nykymuotoinen toiminta on myöhemmin lakkaamassa. Uudelleenjärjestelyjen tueksi tehdään Lahti Events Oy:ssä ylimääräinen tilintarkastus, jaoston puheenjohtaja Jorma Ratia kertoo.

– Jaosto pitää tärkeänä varmistaa, että Lahti Events Oy valvoo huolellisesti saataviaan KymiRing Oy:ltä ja tarvittaessa käynnistää niihin liittyviä prosesseja.

Lisätiedot

Jorma Ratia, puheenjohtaja, Konserni- ja tilajaosto
p. 040 591 1842.