Hyppää sisältöön

Koronayhteistyöryhmä suosittaa julkisten tilojen sulkupäätöksen jatkamista kahdella viikolla

Päijät-Soten alueella on suljettu aluehallintoviraston päätöksellä mm. harrastus- ja virkistystiloja 12.1. asti. Alueen koronayhteistyöryhmä esittää päätöksen jatkamista kahdella viikolla, eli 26.1.2022 saakka.

Päijät-Soten alueen edelleen vaikeutuva koronatilanne edellyttää aiempien rajoitusten jatkamista. Koronayhteistyöryhmä esittää julkisiin tiloihin liittyvän sulkupäätöksen jatkamista kahdella viikolla. Yleisötilaisuuksien rajoitus on jo nyt voimassa 26. tammikuuta asti. Rajoitusten ja suositusten tarkoitus on hidastaa omikronmuunnoksen etenemistä siten, että terveydenhuollon kantokyky riittää sairastuneiden potilaiden hoitoon.

Alueellamme voi järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä sisällä ja enintään 50 henkilöä ulkona. Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Yksityistilaisuudet suositellaan pitämään enintään 10 hengen tilaisuuksina.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan Päijät-Soten alueella suljettiin mm. harrastus- ja virkistystiloja 12.1. asti. Yhteistyöryhmä esittää aluehallintovirastolle päätöksen jatkamista kahdella viikolla eli 26.1. saakka. Päätös ei koskisi lasten ja nuorten, eli vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden harrastustoimintaa, eikä lakisääteisiä palveluita. Yhteistyöryhmä suosittaa aiemman ikärajan korottamista yhdellä vuodella.

Alueella on voimassa auki jääviä asiakas- ja yleisötiloja koskeva määräys, joka velvoittaa esimerkiksi kauppojen, kirjastojen ja museoiden tilojen käytöstä vastaavat toimijat vähentämään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä erilaisilla järjestelyillä. Määräys tilojen käytöstä koskee myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran 12. tammikuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Aihealueet