Hyppää sisältöön

Lahden alueen yleisötapahtumien henkilörajat poistuvat syyskuussa

Yleisötilaisuuksien rajoittaminen päättyy 26. syyskuuta Lahdessa. Sen jälkeen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ei ole enää henkilörajoja. Muut alueen suositukset ovat ennallaan 30.9. saakka.

On edelleen mahdollista, että epidemiatilanne heikkenee. Tämän takia tilaisuuksissa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n terveysturvallisuusohjeistoa. Osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja heitä pitää ohjeistaa riittävän etäisyyden ylläpitämiseen.

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus on voimassa ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista on tarkoitus luopua, kun vähintään 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat rokoteannokset.

Päijät-Soten alueella tämä rokotuskattavuus saavutetaan nykyisellä rokotustahdilla marraskuussa. Tavoite voidaan saavuttaa jo lokakuun aikana, jos tehosterokotuksiin hakeudutaan aktiivisesti kuusi viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Nuorten aikuisten rokotuskattavuus on erityisen alhainen.

Lue lisää koronarokotuksesta Päijät-Soten sivuilta

Aihealueet