Hyppää sisältöön

Lahden ensilumenlatu avataan perjantaina 26.11. klo 16

Lahden perinteisen ensilumenladun valmistelutyöt aloitetaan keskiviikkona 24.11.2021. Edellisen talven säilölumella saadaan latureitin pituudeksi noin 1,5 km.

Lumen levityksen aikana ei toivota kenenkään liikkuvan alueella vaaratilanteiden välttämiseksi.
– Lunta tuovia kuorma-autoja ja latukoneita liikkuu aikaisesta aamusta yömyöhään saakka, varoittelee kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas. Hiihtäjiltä toivotaan nyt malttia hiihtokauden avauksen suhteen.
– Latu valmistuu käyttökuntoon ja hiihtämään pääsee perjantaina 26.11. klo 16.

Ensilumenladun avaamista valmistellaan liikuntapalveluiden ja Lahti Aquan yhteistyönä.

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle ei ole voimassa olevaa osoitetta, mutta sinne käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä (Vaskelanrinne), kaupungista päin tultaessa Suurmäenkadun jälkeisestä risteyksestä oikealle.

Myös Liikuntapalvelujen ensilumenlatuvideo ohjaa reittiä pysäköintipaikalle ja antaa tuntumaa ensilumenladusta.
– Tervetuloa hiihtämään ensilumenladulle niin Lahdesta kuin muualtakin, kun latu reilun viikon päästä perjantaina kello 16 on käyttökunnossa, toivottelee Ahokas.

Hiihtäjien puku- ja pesutilat

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat myös hyödyntää urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Latureittien kunnostuksen etenemistä kannattaa seurata liikuntapalvelujen verkkosivulta sekä LahtiSki-latupalvelusta. Tässä karttapohjaisessa järjestelmässä näkyy koko Lahden alueen latureitistö, jonka kunnossapidosta kaupungin liikuntapalvelut huolehtii.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, Liikuntapalvelut
liikuntapaikkamestari Arto Manninen, p. 044 716 1581
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, p. 044 416 3629

Ensilumenlatu 2021 havainnekuvana

 

Aihealueet