Hyppää sisältöön

Lahden kaupungille Päijät-Hämeen yritysystävällisin kuntateko 2020 -palkinto

Lahden kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli on saanut Päijät-Hämeen yritysystävällisin kuntateko 2020 -palkinnon.

Myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli tuli nopeutetusti haettavaksi huhtikuussa 2020 – samalla kun koronakriisi vaikeutti merkittävästi yritysten toimintaa. Yrityspalvelusetelin avulla kaupunki pystyi reagoimaan nopeasti koronakriisiin, ja ketterästi tukemaan paikallisia yrittäjiään liiketoimintansa uudistamisessa. Osana koronakriisiin reagointia Lahden kaupunki jakoi erillisellä päätöksellä myös 25 mikroyrityksille tarkoitettua 2 500 euron arvoista yrityspalveluseteliä. Lisäksi yritysten palvelusetelillä tekemä kehittämistyö kantaa hedelmää kauaskantoisesti.

– Myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli on osoittautunut loistavaksi työkaluksi, jolla Lahden kaupunki voi suoraan tukea yrittäjiä liiketoimintansa kehittämisessä. Toiveissa on myös, että pidemmällä aikavälillä yrityspalvelusetelillä tehty kehitystyö poikii sekä työpaikkoja että lisää liikevaihtoa lahtelaisille yrityksille, toteaa Lahden kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen.

Lahden kaupunki otti yrityspalvelusetelin käyttöön vuonna 2019, jolloin palveluseteli myönnettiin 40 lahtelaisyritykselle. Palaute yrittäjiltä oli niin positiivista, että kaupunki päätti lisätä yrityspalvelusetelin määrärahoja 200 000 euroon vuodelle 2020. Viime vuonna 5 000 euron arvoinen myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli myönnettiin arpomalla 50 lahtelaisyritykselle. Yrityspalveluseteliä haki lähes 500 yritystä. Yrityspalveluseteli on tarkoitettu alle 50 henkeä työllistäville yrityksille, joiden koti- ja toimipaikka on Lahdessa.

Yrityspalvelusetelin saajat valitsivat itselle sopivimman palveluntuottajan toteuttamaan esimerkiksi verkkokaupan kehittämiseen tai mainonnan kohdentamiseen liittyviä toimenpiteitä. Yrityspalvelusetelin saaja maksoi yrityspalvelusetelin käytöstä 1 000 euron omavastuuosuuden. Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy oli tiiviisti mukana yrityspalveluseteliprosessissa mm. haastattelemalla jokaisen yrityspalvelusetelin saajan ja kartoittamalla heidän keskeisimmät kehittämiskohteensa. LADEC tarjosi vaihtoehtoista kehittämisapua myös niille yrityksille, jotka eivät yrityspalveluseteliä saaneet.

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Päijät-Hämeen ympäristöystävällisin kuntateko -kilpailuun osallistuivat Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti ja Sysmä. Kunnat saivat ilmoittaa oman tekonsa mukaan kilpailuun. Päijät-Hämeen Yrittäjät halusi kilpailun avulla nostaa esiin Päijät-Hämeen kuntien yritysystävällisiä tekoja, sekä auttaa kuntia tunnistamaan yrittäjien arjen kannalta oleellisia toimintamalleja ja mahdollisia kehityskohteita.

Lisätietoja:

yhteysjohtaja Mari Kuparinen, Lahden kaupunki, p. 044 371 9450

toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo, Päijät-Hämeen Yrittäjät, p. 0400 854 995