Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki lähtee mukaan Päijät-Hämeen digitukiverkostoon

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito, joista huolehtiminen on koko Suomen asia. Digitaitojen kehittämiseksi Päijät-Hämeen liitto on aloittanut hankkeen, jossa ovat mukana kaikki Päijät-Hämeen kunnat. Tavoitteena on luoda alueellisen digituen verkosto, jonka avulla digituki saadaan kattamaan koko maakunta ja vastaamaan tarpeeseen.

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteen käyttöön sekä sähköiseen asiointiin. Digituki voi olla etätukea, lähitukea tai koulutuksia.

– Digituki kuuluu kaikille ja lähdemme kehittämään sitä myös Lahdessa. Meillä on jo sähköisiä palveluja tarjolla, ja niitä on pyritty kehittämään helppokäyttöiseksi. Silti useat tarvitsevat apua niiden käyttämiseen. Digituen järjestäminen varmistaa osaltaan, että kaupunkilaisilla on mahdollisuus saada riittävät digitaidot, kehittämisjohtaja Sari Alm kertoo.

Aluksi hankkeessa selvitetään, millaista digitukea eri tahot antavat ja millaista digitukea asukkaat tarvitsevat. Sen jälkeen digitukea kehitetään vastaamaan kysyntään nykyistä paremmin.

Lahdessa on tehty paljon hyvää työtä digituen saralla. Esimerkiksi Lahti-Piste antaa digineuvontaa kaupungin sähköisten järjestelmien käytössä, ikääntyneille on järjestetty digikinkereitä vuodesta 2018 ja kirjastot ovat antaneet digitukea jo pitkään. Myös Wellamo-opisto on kouluttanut kuntalaisia digilaitteiden ja -palvelujen käyttöön.

Jos organisaatiosi antaa digitukea ja haluat mukaan digituen verkostoon, lue lisää ja ota yhteyttä: https://paijat-hame.fi/digituki/

 

Lisätietoja hankkeesta:

Projektipäällikkö Markku Lehikoinen, Päijät-Hämeen liitto, etunimi.sukunimi@paijat-hame.fi puh 044 077 3624