Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki mukaan kestävän purkamisen green deal -sopimukseen

Sopimusta sovelletaan kaupunkikonsernin vastuulla olevien rakennusten ja infratyömaiden purkukohteisiin. Päätavoite on lisätä purkumateriaalien uudelleenkäyttöä ja kierrättämistä.
Kirkkopuisto ilmakuvassa

Kaupunginhallitus päättää sopimukseen liittymisestä maanantaina 11.4. Sopimus tehdään ympäristöministeriön kanssa, ja se on voimassa vuoden 2025 loppuun asti.

Sopimuksen tavoitteena on edistää korjaus- ja purkuhankkeissa syntyvien purkumateriaalien markkinoiden toimivuutta ja siten lisätä purkumateriaalien uudelleenkäyttöä ja kierrättämistä.

Lahti on ansioitunut jätteen kierrättäjä, mikä antaa mallin myös purkamisesta syntyneiden materiaalien kierrättämiselle. Optimitilanne olisi, että purettujen rakennusten materiaali siirtyisi uusiin rakennuksiin, eikä neitseellisiin luonnonvaroihin tarvitsisi tältä osin koskea. Tämän teknologian kehittämiseen sisältyy merkittävä potentiaali maailman mittakaavassa.

Green deal -sopimuksen avulla etsitään ratkaisuja ilmastohaasteisiin, luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen ja luonnonvarojen ylikulutukseen vastaamiseksi sekä kiertotalouden edistämiseksi Suomessa.

Kaupunginhallituksen esityslista 11.4.2022

Lisätiedot

Aihealueet