Hyppää sisältöön

Lahden lukiokoulutuksesta 89 syksyn ylioppilasta

Lahden kaupungin lukioissa vietetään syksyn ylioppilasjuhlaa jälleen Itsenäisyyspäiväjuhlan yhteydessä 3. joulukuuta. Pahentunut koronatilanne on huomioitu juhlajärjestelyissä.

Lahden lyseossa ja Tiirismaan lukiossa juhlaan osallistuu vain osa lukion opiskelijoista. Lyseon ylioppilaat saavat lakkinsa Ristinkirkon salissa ja Tiirismaan ylioppilaat Felix Krohn -salissa. Kannaksen lukiossa itsenäisyyspäiväjuhla järjestetään omassa juhlasalissa kolme kertaa peräkkäin, yhden vuosikurssin opiskelijoille kerrallaan.

Tuoreet ylioppilaat ovat saaneet kutsua juhlaan kaksi läheistään. Lukion oppimäärän valmiiksi saaneita nuoria on tänä syksynä Kannaksen lukiossa 20, Tiirismaan lukiossa 28 ja Lahden lyseossa 39. Lisäksi Lahden lyseon aikuislinjalta valmistuu 2 ylioppilasta.

Kannaksen lukiossa ja Lahden lyseossa Itsenäisyyspäivän juhlinnan yhteydessä huomioidaan myös abiturientit heille räätälöidyllä erityisohjelmalla. Tämän lukuvuoden abiturientit eivät voineet koronatilanteen takia keväällä 2021 tanssia perinteisiä vanhojentansseja. Tiirismaan lukion abiturienteille erityisohjelmaa on luvassa helmikuun penkkariviikolla.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, sivistyspalvelut
Lahden lukiokoulutus
Hanna Luttinen, apulaisrehtori, Kannaksen lukio
puh. 050 383 6527
hanna.luttinen@lahti.fi


Kuvassa syksyn 2020 ylioppilaita, kuva Antti Sihlman