Hyppää sisältöön

Lahden Pyöräilyviikko liikuttaa koko perhettä

Tällä viikolla pyörähtää käyntiin valtakunnallinen pyöräilyviikko! Lahden Pyöräilyviikko tarjoaa teeman mukaisia tapahtumia laidasta laitaan 28.8.–5.9.

Lähde sähkö- ja maastopyöräilemään, käy kirjanäyttelyssä, osallistu yöpyöräilyyn tai vie lapsesi temppuradalle. Tarkemmat tiedot tapahtumista ja ilmoitukset mahdollisista muutoksista löydät Facebookista Lahden Pyöräilyviikko 2021 -tapahtumasta ja Menoinfosta hakusanalla ”pyöräilyviikko”. Tutustu tapahtumakalenteriin ja tule mukaan polkemaan!

Lauantai 28.8.

 • Ranta-Kartanon raitti (vanha Jalkarannantie), klo 10–13

  Vuoden 2021 Pyöräilyviikko käynnistyy Mankelit edellä! Ranta-Kartanon raitilla voit koeajaa kaupunkipyöriä eli Mankeleita ja saat apua Mankelien älypuhelinsovelluksen lataamiseen ja käyttöön.

  Lisäksi voit tutustua lainattavaan laatikkopyörään ja osallistua visailuun. Samalla voit säätää maksutta perheen pyörien ketjut ja satulat huoltopisteellä. Perheen pienimmät voivat nauttia vieressä sijaitsevasta Pumptrack-radasta!

 • Ranta-Kartanon raitti (vanha Jalkarannantie), klo 10.30–11.30

  Lähtö avajaistapahtumasta. Varaudu säänkestävillä vaatteilla, kaikki muut kypärään ja sähköpyörään saakka saat Kitetirriltä! Hinta 35 €/hlö. Retkipaikan voit varata ja maksaa ennakkoon: www.kitetirri.fi

Sunnuntai 29.8.

 • Pikku-Vesijärven puisto, klo 10.30–11.30

  Lähtö puistosta. Varaudu säänkestävillä vaatteilla, kaikki muut kypärään ja sähköpyörään saakka saat Kitetirriltä! Hinta 35 €/hlö. Retkipaikan voit varata ja maksaa ennakkoon Kitetirrin sivuilta: www.kitetirri.fi

Maanantai 30.8.

 • Lahen Tori, klo 14–19

  Maksuton pyöräparkki sijaitsee taksitolpan läheisyydessä Marolankadulla. Sen yhteydessä on myös kevyt huoltopiste, jossa voit esimerkiksi pumpata ja korjata pyöränkumin tai öljytä ketjut.

  Pyöräparkki on valvottu alue, mutta sinne jätettävä pyörä pitää lukita omalla lukolla. Pyöräparkin valvonnasta ja huoltopisteestä vastaa lahtelaisia nuoria työllistävä Inspis ry.

 • Lahen Tori, klo 15–17

  Osta tai myy, kaupunki tarjoaa myyntipaikan! Voit tulla myös tuunaamaan oman pyöräsi tai kypäräsi Inspiksen pisteelle. Tapahtumassa mukana myös Kierrätyskeskus Patina.

Tiistai 31.8.

 • Pyöräile töihin! Kokeile ainakin? Edes osan matkaa? Ota kuva ja julkaise somessa merkinnällä #pyörällätöihin!

 • Loviisanpässin puisto, klo 7–9

  Lahden kaupunki ja Royal Cycling Team tarjoilevat pyöräilijöille pientä aamupalaa puiston vieressä Pyörällä töihin -päivän kunniaksi.

 • Messiläntie 40 (kokoontuminen myymälän edessä), klo 18–20

  Ohjattu matalan kynnyksen ilmainen maastopyörälenkki periaatteella ”tule sellaisena kuin olet”. Katso tarkemmat tiedot verkosta skiout.fi.

Keskiviikko 1.9.

 • Joko lapsi tuntee pyöräreitin kouluun? Nyt on hyvä hetki opetella!

  Muista opettaa liikennesäännöt ja huolellinen ympäristön tarkkailu. Ja jos reitti on jo hallussa, ei kun polkemaan! Tutki somea, meneekö monikin #pyörälläkouluun?

 • Nastolan kirjasto, klo 10–10.30

  Ääneen luettuja tarinoita lapsille: Pyöräretki mummolaan.

   

 • Lahen Tori, Luontopiste, klo 13–16

  Niemi Palvelut, Lahden Talot Oy ja Kierrätyskeskus Patina ovat yhteistyössä antaneet uuden elämän hylätyille polkupyörille. Tule koeajolle ja osallistu kilpailuun!

 • Lahden kaupunginkirjasto, satuhuone, klo 14

  Tarinatuokiossa pohdiskellaan, miten vekkuli vekotin pyörä onkaan ja miten helposti sillä pääsee paikasta toiseen.

 • Pikku-Vesijärven puisto, klo 18.30–19.30

  Lähtö puistosta. Varaudu säänkestävillä vaatteilla, kaikki muut kypärään ja sähköpyörään saakka saat Kitetirriltä! Hinta 35 €/hlö. Retkipaikan voit varata ja maksaa ennakkoon: www.kitetirri.fi

Torstai 2.9.

 • Pyöräile treeneihin! Saat samaan rahaan alkulämmöt ja raitista ilmaa mennen tullen. Ota kuva ja julkaise somessa merkinnällä #pyörällätreeneihin.

 • Vanha ravirata, klo 17

  RideSalpaus ry esittelee tulevaa Pyöräpuistoa.

 • Pikku-Vesijärven puisto, klo 18.30–19.30

  Lähtö puistosta. Varaudu säänkestävillä vaatteilla, kaikki muut kypärään ja sähköpyörään saakka saat Kitetirriltä! Hinta 35 €/hlö. Retkipaikan voit varata ja maksaa ennakkoon: www.kitetirri.fi

Perjantai 3.9.

 • Yhdistä liikkuminen ja kaupassa käynti – polkaise ruokaostoksille tai shoppailemaan! Ota kuva ja julkaise somessa merkinnällä #pyörälläkauppaan.

Lauantai 4.9.

 • Lahden Polkupyörähuolto, klo 10–14

  Kuinka hyvin lapsesi hallitsee pyörän käytön? Tervetuloa testaamaan Lahden Polkupyörähuollon ja Muta&Kakun yhteiselle temppuradalle!

 • Lahden pääkirjaston ja teatterin välinen aukio, klo 10–14

  Reitti: Lahden pääkirjasto – Villähde – Pajulahti – Kumia – Mäkelä – Savontie – Lahti. Pajulahden kahviota voi käyttää, jos ei ole omia eväitä mukana, taukoja tarpeen mukaan. Retken järjestää Salpausselän Samoojat ry.

 • Keskikankaantie 27, klo 10–15

  Tiirismaan Latu ry:n metsäliikuntapäivässä pääset ohjatulle metsälenkille tai -retkelle jalan tai pyörällä, perhepolkulenkkeilemään, muumimetsäseikkailemaan, sieniretkeilemään, kokeilemaan suppajumppaa tai nuotiotulille istumaan. Tarjolla kahvia ja mehua. Tapahtumassa myynnissä retkeilyvaatteita sekä hiihtovarusteita. Lisätiedot: tiirismaanlatu.suomenlatu.datalatu.fi.

 • Pikku-Vesijärven puisto, klo 10.30–11.30

  Lähtö puistosta. Varaudu säänkestävillä vaatteilla, kaikki muut kypärään ja sähköpyörään saakka saat Kitetirriltä! Hinta 35 €/hlö. Retkipaikan voit varata ja maksaa ennakkoon Kitetirrin sivuilta: www.kitetirri.fi

 • Pikku-Vesijärven puisto, klo 23

  Parin tunnin lenkin jälkeen palataan Pikku-Veskulle, jossa Inspis tarjoaa mukana olleille pientä grillattavaa. Voit myös tuoda grillattavaksi omia eväitä.

Koko viikon kestävät tapahtumat

 • Pääkirjastossa on pyöräilyviikon innoittamana esillä sekä lasten että aikuisten kirjanäyttely. Lisäksi lasten osastolla Myyrä opastaa, kuinka pyörällä liikutaan turvallisesti. Lasten osastolta löytyy myös scoottiparkki!

   

 • Lahen Tori, Luontopiste, arkisin klo 10–17 ja lauantaisin 10–15

  Hae tietoa Lahden pyöräilyreiteistä ja suuntaa luontoon! Torstaina 2.9. paikalla myös Lahden ympäristöneuvonta, joka lainaa lahtelaisille maksutta mm. laatikkopyöriä.

 • Niemi Palvelut, Lahden Talot ja Patina ovat yhteistyössä antaneet uuden elämän hylätyille polkupyörille. Lahden Pyöräilyviikon aikana osa pyöristä on kenen tahansa käytettävissä! Lue lisää Lahden Pyöräilyviikko 2021 -Facebook-tapahtumasta.

Pyöräilyviikon tarjoukset

Tarjouksia Lahden eri kahviloihin, ravintoloihin ja erikoisliikkeisiin. Liiku pyörällä ja poimi pois! Päivitetyn listan löydät Lahden Pyöräilyviikko 2021 -Facebook-tapahtumasta.

Aihealueet