Hyppää sisältöön

Lahden väkiluku laski ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Alkuvuosi on lähtenyt väestönkasvun osalta käyntiin selvästi heikommin kuin vuosi sitten. Lahden kaupungin väkiluku oli maaliskuun lopussa 119 970. Vuoden alusta väestö väheni 57 hengellä, kun viime vuonna vastaavaan aikaan lukumäärä kasvoi 123 hengellä.

Syy väestönlaskuun oli se, että syntyneitä oli 159 vähemmän kuin kuolleita. Lisäksi kuntien välinen muuttoliike kääntyi tappiolliseksi. Muuttovoittoa tuli kuitenkin ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 61 enemmän kuin maastamuuttoja.

Maaliskuun ennakkotilaston mukaan alkuvuoden aikana syntyi 211 lasta, mikä on 27 lasta vähemmän kuin vuonna 2021. Kuolleiden määrä oli 370, mikä on 58 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Ulkomailta muutti Lahteen tammi–maaliskuun aikana 98 henkeä ja Lahdesta ulkomaille 37 henkeä. Maahanmuuttoja oli 36 vähemmän ja maastamuuttoja saman verran kuin edellisvuonna.

Tulomuuttoa Lahteen muista kunnista oli alkuvuonna 1 170 asukasta ja lähtömuuttoa Lahdesta muihin kuntiin oli 1 178 asukasta. Tulomuuttoa Lahteen oli 107 asukasta vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Lähtömuutto pysyi samana.

Lähde: Tilastokeskus, Väestötilastopalvelu

Linkki väestökatsaukseen

Lisätietoja