Hyppää sisältöön

Lahden ympäristöpalkinto mittavasta elämäntyöstä Vesijärven hyväksi, kunniamaininnat perinnemaisemien suojelusta sekä Lahden tunnetuksi tekemisestä

Lahden ympäristöpalkinnon sai Juha Keto, kunniamaininnat myönnettiin Antti Hoville sekä Lahden seudun oppaille.

Lahden ympäristöpalkinnon 2021 sai limnologi Juha Keto. Tunnustus myönnettiin kiitoksena mittavasta elämäntyöstä Vesijärven suojelemisen ja kunnostuksen, sekä Lahden vesien- ja luonnonsuojelun hyväksi. Juha Keto on 1970-luvun puolivälistä lähtien toiminut aktiivisesti Vesijärven kunnostamiseksi ja suojelemiseksi. Hänen sinnikkään ja innovatiivisen työn tuloksista saamme nauttia tänäkin päivänä.

Ympäristöpalkinnon lisäksi jaettiin lisäksi kaksi kunniamainintaa, joista toisen sai biologi Antti Hovi niin ikään mittavasta elämäntyöstä luonnonsuojelun, luonnontutkimuksen ja perinnemaisemien säilyttämisen hyväksi. Toisen kunniamaininnan sai Lahden seudun oppaat kiitoksena vuodesta 1975 jatkuneesta Lahden kaupungin tunnetuksi tekemisestä, ja erityisesti vuosien 2020-2021 aikana painottuneesta ympäristöasioiden ja Euroopan ympäristöpääkaupungin tunnetuksi tekemisestä.

Lahden ympäristöpalkinto myönnetään vuosittain seudullisella Ympäristöviikolla ja asukkaat voivat ehdottaa palkittavia. Tunnustuksella ja kunniamaininnoilla halutaan nostaa esiin pieniä ja suuria paikallisia tekoja, joilla on poikkeuksellisen positiivinen vaikutus ympäristöön. Lahden ympäristöpalkinnon ja kunniamaininnat myönsi Lahden vt. ympäristöjohtaja Elina Ojala ja ne jakoi Lahden Ympäristökylässä Kestävä Lahti -säätiön ohjelmajohtaja Saara Vauramo ja Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén.