Hyppää sisältöön

Lahdessa kisataan IRONMAN 70.3 Finland -triathlontapahtumassa heinäkuun alussa

IRONMAN 70.3 Finland -triathlonkilpailu järjestetään neljättä kertaa Lahdessa lauantaina 2. heinäkuuta. Tapahtuma aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä alueella.

Maailmanlaajuisesti tunnettu IRONMAN 70.3 -kilpailu kerää Lahteen mittavan joukon kilpailijoita Suomesta ja maailmalta. Kilpailuihin on ilmoittautunut yli 2000 urheilijaa 52 eri maasta. Ilmoittautuminen on mahdollista 26.6. asti.

– On hienoa, että pääsemme poikkeusvuosien jälkeen järjestämään näin mittavan tapahtuman. Toivotan kaikki urheilijat ilolla tervetulleiksi Lahteen! Myös yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailua reitin varrelle, kilpailunjohtaja Tiina Boman iloitsee.

Tapahtumakeskuksena Lahden satama

Tapahtumakeskuksena toimii Lahden matkustajasatama ja Sibeliustalo, mutta kilpailun pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän kuntien alueella. Kilpailijoiden ja muiden liikkujien turvallisuuden vuoksi pyöräilyreitti on kokonaan suljettu autoliikenteeltä pyöräilyosuuden ajan 2.7.2022. Tiesulut ovat käytössä kilpailupäivänä kello 14.30–21.10, mikä vaikuttaa alueen asukkaiden liikkumiseen.

Kilpailun pyöräilyreitti on suunniteltu yhdessä Ely:n sekä Hämeen Poliisilaitoksen kanssa. Reitin suunnittelulla on pyritty siihen, että tiesuluista alueen asukkaille aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni.

Sulkualueella on liikenteenohjaajia ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvot pääsevät reitille normaalisti.

Lasten oma IRONKIDS-juoksutapahtuma

Perjantaina 1.7. perheen pienemmillä on mahdollisuus päästä leikkimielisesti kilpailemaan IRONKIDS-juoksutapahtumassa. Tapahtuma on suunnattu 3–12-vuotiaille. Kaikki osallistujat palkitaan.

Innokkaat juoksijat ehtivät vielä ilmoittautua mukaan IRONMANin verkkosivujen ilmoittautumislomakkeen kautta.

IRONMAN 70.3 Finland

  • Kilpailumatkat ovat uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km 
  • Tapahtuma järjestetään Lahdessa neljättä kertaa. 
  • Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella. Pyöräreitti on suljettu liikenteeltä kilpailun ajaksi. 
  • Ensi vuonna Lahti isännöi IRONMAN 70.3 maailmanmestaruuskilpailuja ensimmäisenä kaupunkina Pohjoismaissa.
IRONMAN 70.3 Finland

Kuva: Ironman Finland

Aihealueet