Hyppää sisältöön

Lahti isännöi IRONMAN 70.3 -maailmanmestaruuskilpailuja ensimmäisenä kaupunkina Pohjoismaissa

Triathlonin MM-kilpailut järjestetään Lahdessa 26.-27. elokuuta 2023.

IRONMAN Group on nimennyt Lahden vuoden 2023 triathlonin IRONMAN 70.3 maailmanmestaruuskilpailujen isäntäkaupungiksi. Maailmanmestaruuskilpailut ovat kaksipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 26.-27. elokuuta 2023. Kilpailut järjestetään kolmatta kertaa Euroopassa. Aiemmat isäntäkaupungit ovat olleet Zell am See-Kaprun ja Nizza.

– Kun katsomme IRONMAN 70.3 maailmanmestaruuskilpailujen tulevaisuuteen Utahissa Yhdysvalloissa, Uudessa Seelannissa ja Lahdessa, meillä on edessä mitä erilaisimpia ja ainutlaatuisimpia kohteita, joissa urheilijat voivat testata luonteenlujuuttaan, sanoo Andrew Messick IRONMAN Groupin toimitusjohtaja.

– On ilo esitellä Suomea ja sen rikasta urheiluhistoriaa sekä kauniita maisemia maailmalle vuonna 2023.

Lahden kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen toivottaa kilpailut lämpimästi tervetulleeksi Lahteen.

­­­­­­- Lahden kasvu kansainvälisenä tapahtumakaupunkina jatkuu vuoden 2023 IRONMAN 70.3 maailmanmestaruuskilpailuilla. Se on mahtava lisä Lahden jo ennestään merkittävään tapahtumakirjoon ja ympärivuotisten tapahtumien tarjontaan, iloitsee Kuparinen.

IRONMAN 70.3 maailmanmestaruuskilpailut ovat kaksipäiväinen tapahtuma, jonka kisakeskuksena toimii Lahden Urheilukeskus. Uinti tapahtuu Vesijärvessä ja pyöräilyreitti kiertää järvimaisemissa. Eri-ikäiset osallistujat lunastavat paikkansa MM-tapahtumaan karsintakilpailujen kautta. Tapahtumaan odotetaan jopa 6000 osallistujaa. Naisten ja miesten MM-kilpailut järjestetään eri päivinä.

IRONMAN 70.3 on puolimatkan kilpailu, jonka mitta muodostuu kolmen eri reitin yhteensä 70,3 mailin pituudesta. Kilpailu alkaa 1,9 kilometrin uinnilla, sitä seuraa 90 kilometrin pyöräilyosuus ja lopuksi 21,2 kilometrin juoksu.

Lahdessa on kahdesti aiemmin järjestetty IRONMAN 70.3 karsintakilpailuja. Viime vuoden kilpailut siirtyivät koronan vuoksi tälle vuodelle. Tapahtuman keskiössä on aiempina vuosina ollut Lahden satama, missä uintiosuus on ollut lähellä Sibeliustaloa sekä vaihtoalue Sibeliustalon läheisyydessä. Tapahtuman tuottaa IRONMAN Finland Oy.

Lisätietoja:

yhteysjohtaja Mari Kuparinen, p. 044 371 9450
maajohtaja IRONMAN Finland Tiina Boman, p. 041 445 1918

Aihealueet