Hyppää sisältöön

Lahti isännöi sulkapallon EM-kilpailuja

Sulkapallon EM-kilpailut palaavat Suomeen ensi vuonna, kun Lahti isännöi 14.–19.2.2022 järjestettäviä mies- ja naisjoukkueiden EM-kilpailuja.

Tapahtuma toimii samalla eurooppalaisena karsintatapahtumana kohti MM-kisaa eli Thomas & Uber Cup -finaalia. Samassa yhteydessä pelataan U15 EM-kisa, jossa Suomen Nella Nyqvist otti mestaruuden viime vuonna Lievinissä Ranskassa.

– Sulkapalloliitto haluaa tehdä sulkapallosta tämän vuosikymmenen urheiluilmiön Suomessa ja kansainväliset huipputapahtumat ovat yksi keskeinen osa strategiamme toteuttamista.  Lahti tarjoaa EM-kisoille koko Euroopan mittakaavassakin tarkasteltuna täysin ainutlaatuiset puitteet. Tämä on myös ensimmäinen kerta koko Sulkapalloliiton historiassa, kun aikuisten arvokisat järjestetään pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Sulkapallolla on Suomessa yli 170 000 harrastajaa ympäri Suomea ja Lahteen on monesta paikasta lyhyt matka, joten odotamme kisaan myös runsaasti kotiyleisöä kannustamaan Suomen joukkueita, toteaa Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta.

Lahden kaupungin liikuntapalvelujen johtaja Tommi Lanki toivottaa kisat lämpimästi tervetulleeksi Lahden Urheilukeskukseen.

– Tapahtuma sopii hienosti alueen infraan ja tukee alueen ympärivuotista käyttöä. Arvokisojen pitkä jatkumo on Lahdelle arvokas ja on mukavaa laajentaa Lahdessa järjestettyjen arvokisojen lajikirjoa entisestään, toteaa Lanki.

– Matkailun näkökulmasta tapahtuma tuo talvikuukausille tervetullutta kansainvälistä matkailijavirtaa ja täyttää kaupungin hotellit reilun viikon ajaksi. Uskon, että maailma on ainakin osittain tuolloin palannut uuteen normaaliin ja niin urheilijat kuin urheilijoiden kannattajat tuovat mukavaa vipinää niin Lahden kaupungin katukuvaan kuin keskustan myymälöihin ja ravintoloihin. Haluamme osoittaa kisavieraille parasta vieraanvaraisuutta ja jättää heille kipinän palata uudelleen Lahden seudulle, Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman kuvaa.

Lahdella on lähes 100 vuotta kokemusta kansainvälisten kisatapahtumien järjestämisestä. Lahden tarjoamat olosuhteet suurtapahtumien järjestämiseen ovat ensiluokkaiset. Modernit tilat, palvelut ja suorituspaikat palvelevat niin urheilijoiden, katsojien, yritysvieraiden kuin mediankin tarpeita. Kisa-areenana toimiva Lahden Urheilu- ja messukeskus on monikäyttöinen, viisi eri hallia yhdistävä kokonaisuus.

Lisätiedot

Annika Paananen
kehitys- ja viestintäpäällikkö
Suomen Sulkapalloliitto
040 7368900
annika.paananen@sulkapallo.fi